27 / 04 / 2024

Haliç, oteller bölgesi oluyor!

 Haliç, oteller bölgesi oluyor!

Dünyada 'Altın Boynuz' olarak ünlü bir yere sahip olan İstanbul Haliç kıyısındaki ilk uluslararası zincir otel olan Hilton Inn Garden, ilk yılında yüzde 90 doluluğa ulaştı



100 milyon lira maliyetle sıfırdan inşa edilen 210 odalı oteli, Alman ortaklarıyla birlikte Amplio Emlak Yatırım kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu hayata geçirdi. Hem Sütlüce Kongre Merkezi'ne yürüme mesafesinde olması hem de 'Altın Boynuz' kıyısında bulunması oteli kuruluşunun altıncı ayında, yabancıların İstanbul otelleri için kullandığı ifadeyle 'para makinesine' dönüştürdü. Öyle ki Haliç'teki bu otel, çoğu zaman yüzde 100 doluluğa sahip olduğu için müşterilerini bir Alman markası olan 'kardeş oteli' Conrad'a yönlendiriyor. Haliç Hilton Inn Garden'ın sağladığı doluluğun ardından bölgede üç otel projesi daha ortaya çıktı. Geceliği 200-700 lira olan otelin müşterilerinin yüzde 70'i yabancı.


25 yıl dünyanın 40 ülkesinde profesyonel olarak otel yatırımlarını yöneten Amplio Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, basın toplantısıyla Haliç'teki otelcilik yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi. Babaoğlu'nun açıklamasına göre 2007 yılında Hilton, Türkiye'nin 20 şehrinde otel açmayı planladı. Ancak 2008 krizi çıkınca bu yatırımlar ertelendi. Bu arada Haliç'teki otel projesini Alman ortaklarıyla birlikte Alaeddin Babaoğlu hayata geçirdi. Bu otel çevreci 'LEED Gold' sertifikasına sahip dünyadaki 15 otelden biri. Babaoğlu'nu Haliç'te otel yapmaya ikna eden ise Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan oldu. Otelin arkasında bulunan 500 konut ve 15 dönümlük bir alanı da Beyoğlu Belediyesi kentsel dönüşümle yenilemek için daire sahipleriyle anlaştı. Bu bölge de 120 milyon lira maliyetle Amplio tarafından yıkılıp yeniden yapılacak. Babaoğlu, "Burada oturanlar aynı yerde daire sahibi olacak. Mahalle kültürü yaşatılacak. Eskiden memur, işçi, işadamı aynı mahallede otururdu. Burada mahalle kültürü yaşatılarak, herkes aynı yerinde kalarak örnek bir kentsel dönüşüm gerçekleştireceğiz." dedi.

Zaman


Geri Dön