10 / 05 / 2024

Helenıum Wıngs'te aidatlar 150 lirayı geçmeyecek!

Helenıum Wıngs'te aidatlar 150 lirayı geçmeyecek!

Başarır İnşaat, Kurtköy'de bu hafta inşatına başladığı ve içinde ticari ünitelerin de yer aldığı karma projeyi satışa çıkardı



Fiyatlar 79 bin lira ile 900 bin lira arasında değişiyor. 24 ay sıfır faiz uygulanıyor.


Bugüne kadar birçok değişik projeye imza atan ve 17 yıldır sektörde hizmet veren Başarır İnşaat Kurtköy'de yeni bir konut inşaatına başladı. Helenıum Wıngs'te 357 konut ve 31 ticari ünite yer alacak. 16 bin 500 metrekare arsa üzerinde yükselecek Helenıum Wıngs'te bloklar 5 bin 400 metrekare alan üzerinde konumlanacak. Geriye kalan yaklaşık 12 bin metrekare ise yeşil alana ve sosyal donatılara ayrılacak. Dairelerin büyüklükleri 33,6 metrekare ile 257,8 metrekare arasında değişecek. Projede 10 farklı daire tipi bulunacak. Dairelerin metrekaresi 2 bin lira ile 3 bin lira arasında değişiyor. En düşük dairenin 79 bin liradan başladığı projede fiyatlar 900 bin liraya kadar çıkıyor. Evlerin 24 ay içinde teslim edilmesi planlanıyor.


Aidatlar 150 lirayı geçmeyecek


50 milyon lira yatırım değeri ile yükselen projede konutların metrekare fiyatları da 2 bin lira ile 3 bin lira arasında değişiyor. Site aidatlarının önemli bir ayrıntı olduğunu dile getiren Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır, yönetimini kendilerinin yapacağını ve aidatların da 100 lira ile 150 lira arasında bir fiyat olacağını söyledi. Belirlenen aidat metrekare olarak değil daire başına aynı bedel olacak. Villada oturan da stüdyoda oturan da aynı aidatı ödeyecek.


Villaların kendi otoparkı var


Helenium Wings'te 49 adet stüdyo, 146 adet 1+1, 132 adet 2+1, 18 adet 3+1, 12 adet villa bulunuyor. Projenin sosyal olanakları arasında fitness, cafe, vitamin bar, masaj ve sauna salonu hizmetlerinin yanı sıra kapalı ve açık yüzme havuzu ve 350 araç kapasiteli otopark bulunacak. Villaların da kendisine ait ayrıca özel otoparkları olacak.


Dükkânlara toplu talep


Büyüklükleri 44,7 metrekare ile 177,5 metrekare arasında değişen 31 adet dükkanın satışına ise ileriki aylarda start verilecek. Dükkânlar için 7 bin lira ile 10 bin lira aralığında metrekare fiyatı öngörüyor. Alptekin Başarır, dükkân satışlarına başlamadıkları halde şimdiden toplu alım için başvurular olduğunu belirtiyor. Açık artırma yöntemi ile satışı planlamadıklarını belirten Başarır, toplu satışa ise sıcak bakıyor. Konutların satışlarından da bir hayli umutlu olduklarını belirten Başarır, daha önce bir araştırma yaptıklarını ve mevcut talepler doğrultusunda 6 ay içinde satışların tamamlanmasını hedeflediklerini söyledi. Topraktan konut alan kişilerin ise en az yüzde 30 kazanması öngörülüyor.


Yeni projeler yolda


Şirketin yine Kurtköy'de biri 10 bin bir diğeri 15 bin metrekare olmak üzere iki ayrı arsa yatırımı daha bulunuyor. Bu arazilere üzerine de yine Helenıum markasıyla konut projeleri gerçekleştirilecek. Arsaların biri 250, diğeri ise 350-400 konutlu olacak. Serinin devamına ilişkin yapılacak iki projenin ilkine Eylül ayında start verilecek.


Yurtdışına açılıyor


Toptan demir ticareti de yapan Başarır İnşaat, Cezayir'de 100 konutlu proje geliştiriyor. Demir ticareti yaparken kendilerine Cezayir'den konut talebi geldiğini belirten konut yapma talebi geldiğini belirten Alptekin Başarır, devam eden inşaatın bitmesi ile birlikte buraya yine bir konut projesi geliştirebileceklerini söyledi. Şirketin Türkiye'de geliştirdiği konut ve ticari üniteleri yurtdışında pazarlamak için de Ortadoğu'da şube açma planı bulunuyor.  


4 bankayla anlaştı


Fiyatların 72 bin lira ile 900 bin lira arasında değiştiği konutları satın almak isteyenlere peşin ödemelerde yüzde 10 indirim yapılıyor. 24 aya kadar olan ödemede vade farkı alınmazken, 24 aydan fazla vade talep edenler için 4 ayrı bankadan konut kredisi kullanılabiliyor.


HABER: EMİNE AÇAR / BUGÜN GAZETESİ







Geri Dön