27 / 04 / 2024

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek!

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek!

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek. TSB Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, son durumu açıkladı. İşte ayrıntılar...



Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, Kahramanmaraş merkezli toplamda 11 şehri etkileyen depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Depremden etkilenen illerdeki Zorunlu Deprem Sigortası ortalamalarının yüzde 49 olduğunu belirten Atilla Benli, söz konusu sigorta oranının en az Hatay’da en fazla Diyarbakır’da olduğunun belirlendiğini dile getirdi. 

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek!

Konut sigortalarında yüzde 21, kaskoda ise yüzde 17 oranında sigortalılık oranlarının olduğuna vurgu yapan Atilla Benli, deprem bölgesinde araçların birçoğunun pert oluğuna dikkat çekerek "Kasko üzerinden 1 milyar TL civarında ödeme yapacağımızı tahmin ediyoruz. İlk hesaplarımıza göre toplamda tüm sektör olarak 20 milyar TL’nin üzerinde hasar ödeyeceğimizi tahmin ediyoruz" açıklamasında bulundu. 

Sektör olarak yalnızca deprem değil, tüm afetler için ödeme yapacak güce sahip olduklarının altını çizen Benli, söz konusu 20 milyar liraya DASK tazminat ödemelerinin dahil olmadığına da vurgu yaptı.

İşte ayrıntılar...


Geri Dön