09 / 05 / 2024

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek!

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek!

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek. TSB Başkanı ve Türkiye Sigorta Genel Müdürü Atilla Benli, son durumu açıkladı. İşte ayrıntılar...



Benli, salgın, sel, deprem gibi afetlerden sektörün alnının akıyla çıktığına dikkat çekti ve bundan sonra olabilecek başka büyük depremlere de hazır olduklarının, sigorta sektörünün kötü gün dostu olduğunun altını çizdi. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden  sonra  deprem sigortalarına ilginin 3-4 kat yükseldiğine vurgu yapan Benki, açıklamasında bu etkinin sürmesi gerektiğini de dile getirdi. 

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek!

Benli, işletmelerin DASK çerçevesinde olmadığına dikkat çekti ve işletmelerin hayatına kaldığı yerden devam edebilmesi, aynı zamanda Türk ekonomisine de etkisinin reasürans sistemi kapsamında dünyaya yayılarak afetlerin olumsuz etkilerini en aza düşürülmesi için poliçe kapsamının önemine işaret etti. 

Depremzedelerin Bireysel Emeklilik Sistemi’nden (BES) çıkış yapmak istemesi durumunda kolaylık sağlanıp sağlanmayacağına ilişkin soruyu da yanıtlayan Atilla Benli, "Deprem bölgesinde 25 milyar lira civarında toplam fon büyüklüğü var. Bölgede yaklaşık 1,5 milyon BES’li bulunuyor. Türkiye Hayat Emeklilik’in 7-7,5 milyar liralık BES sözleşmelileri var" diyerek, vefat durumunda varislere ya da lehtarlara hızlı şekilde ödenmesi için hızlıca ulaştıklarının ve bildirdiklerinin altını çizdi. 

"Çıkmak isteyip süreye takılan kimse olmadı ama bundan sonrası için gelen olursa sektör olarak kararımız mümkün olduğunca sürelere takılmadan ödemek yönünde" diye konuşan Benli, BES’te birikimi olan vatandaşın vefatı halinde hem hayat sigortasında hem de BES’te vatandaşların hiç haberi olmasa bile, verasete hak kazanan kimler varsa silsile boyunca bakarak ödemesinin yapıldığını aktardı. 

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek!

BİR HAFTADA 10 BİN KONUT DEPREMZEDELERE TAHSİS EDİLDİ, EŞYA VE BİNA SİGORTASI BEDELSİZ YAPILIYOR 

Aynı zamanda Türkiye Sigorta’nın Genel Müdürü olan Atilla Benli, Türkiye Sigorta olarak depremin olmasından 15 dakika sonra daha önce alınan aksiyon planlarına göre durum tespiti gerçekleştirdiklerinin altını çizdi ve Türkiye Sigorta’nın çeşitli yardım organizasyonları için ihtiyaçları belirleyip AFAD ve Kızılay ile koordineli şekilde harekete geçtiklerini vurguladı. 

Benli, Kahramanmaraş, Gaziantep, Hatay, Adıyaman ve Malatya’da 5 karavan ile mobil hizmet sunduklarının altını çizdi ve ilk etapta ihbar yapmanın sigortalılar için çok zor olduğunu, ihbar yapamayanları da poliçeleri belirledikleri için kendi ulaşabildikleri kadarıyla hasarlarını belirleyerek kendi ihbar dosyalarını açtıklarına, htiyacı olan sigortalılara hızlı bir ödeme yapmak için çalıştıklarına dikkat çekti. 

Açıklamasında "Türkiye Sigorta olarak şu ana kadar 18 bin konut ile ilgili hasar dosyası açtık" ifadleerine yer veren Benli, konutt, kasko ve yangın poliçelerinde deprem teminatı olan 300 bin poliçe olduğunu belirtti.

Sigorta sektörünün deprem hasar ödemeleri 20 milyar lirayı geçecek!

"Biz Türkiye Sigorta olarak bu ülkenin erdemleriyle ve değerleriyle yoğurulmuş bir şirket olarak önemli rol almak bizim görevimiz" diyen Atilla Benli, açıklamasında evlerini depremzedelere tahsis edenlere destek etmek amaçlı, ‘Tek Yürek Bina ve Eşya Sigortası’ çerçevesinde primini biz karşılamak üzere teminat vererek destek olduklarının altını çizdi. Benli, açıklamasında "Bir hafta içerisinde 10 bin konut depremzedelere tahsis edildi, bunların bina ve eşya sigortalarını bedelsiz olarak yapıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

Benli, Türkiye Sigorta Birliği olarak Deprem Haftasına yönelik bazı etkinliklerde bulunacakları, mümkün olduğunca hayatın sürdüğüne ve aynı acıların yeniden yaşanmaması için neler yapılması gerektiğini kamuoyuyla paylaşacaklarına vurgu yaptı. 

İstanbul’da deprem seferberliği! Ekrem İmamoğlu canlı yayında tek tek açıkladı!

Riskli binalar deprem gerçeğine karşı en büyük tehdit!

Deprem bölgesindeki kalıcı konutların inşası bu hafta başlıyor! Bakan Karaismailoğlu, tek tek açıkladı! 

Geri Dön