28 / 04 / 2024

Riskli binalar deprem gerçeğine karşı en büyük tehdit!

Riskli binalar deprem gerçeğine karşı en büyük tehdit!

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir yaptığı açıklamada deprem gerçeğine karşı güvenle yaşamanın tek yolunun binaların güvenliğini sağlamak olduğunu söyledi. İşte Murat Özdemir'in o açıklamaları...



Deprem kuşağındaki Türkiye’deki binaların birçoğu halen riskli ve güvensiz durumda ve büyük kısmı 2000 yılından önce yapılan bu binaların acil olarak yenilenmesi gerekiyor. 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında önemli açıklamalar yapan Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, Türkiye açısından yapıların güvenliğini sağlamanın kritik önemine değindi.

Riskli binalar deprem gerçeğine karşı en büyük tehdit!

“Kentsel dönüşüm bir ihtiyaç değil, zorunluluk”

Yaptığı açıklamada Türkiye'de 2000 yılından önce inşa edilmiş binaların çoğunun riskli bina sınıfına girdiğini dile getiren Murat Özdemir, “Depremi önlemek mümkün olmasa da vereceği depremin zararlarını en aza indirebiliriz. Bu noktada deprem tehdidine karşı en önemli çözümün kentsel dönüşüm olduğunu yeniden vurgulamak isteriz. Kentsel dönüşüm bir ihtiyaçtan öte deprem kuşağında yer alan Türkiye için bir zorunluluk. Olası bir deprem esnasında can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla binaların depreme karşı güvenli durumda bulunması da hayati öneme sahip. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen bilgilere göre 2035'e  kadar kentsel dönüşüme girmemiş tek bina bırakılmaması planlanıyor. 3 milyon 200 bin konutun yenilendiği, 81 şehirde 922 ilçede, 250 bin konutun dönüşümünün devam ettiği belirtiliyor. Türkiye'de kentsel dönüşüm sürse de pek çok bölgede bu sürecin ivedilikle hızlandırılması gerekli. Bu noktada yapı denetimlerinin de sıklaştırılması şart. Dönüşüm için biz sektör oyuncularına da yeni konut üretiminde önemli görevler düşüyor” dedi.


Geri Dön