28 / 04 / 2024

Sigorta sektörünün gündeminde deprem var!

Sigorta sektörünün gündeminde deprem var!

Sigorta sektörünün prim üretimi geçen yıl itibarıyla 82.6 milyar Türkiye Sigortalar Birliği Başkanı Atila Benli, sigortacılığın gündeminde deprem olduğunu söyledi. 



Son zamanlarda Türkiye genelinde yaşanan depremler nedeniyle deprem sigortasının önemi bir hayli arttı. Sabah'tan Barış Savaş'ın haberine göre; Sigortalar Birliği Başkanı Atila Benli deprem sigortasına büyük önem verdiklerini söyleyerek şu açıklamalarda bulundu: 

"Yaşanan depremler ile yazın meydana gelen sel ve dolu felaketlerinde hızla hareket ederek hasar tespit çalışmalarını ve ödemelerini başlattık. 24 Ocak'ta Elazığ, Malatya ile 30 Ekim'de İzmir'de yaşanan depremlere ilişkin olarak 717 milyon TL, salgına ilişkin olarak ise 425 milyon TL'si hayat, 137 milyon TL'si sağlık branşlarında olmak üzere toplam 1 milyar 279 milyon TL tazminat üstlendik; alınan aksiyonlar ve tavsiye kararları ile prim tarafında sağlanan desteğin toplamı ise 400 milyon TL oldu. Nihayetinde, sektör olarak tüm bu felaketlerde vatandaşlarımıza 1 milyar 679 milyon TL destek sağlamanın haklı gururunu yaşıyoruz"

Sigorta sektörünün gündeminde deprem var!

Koronavirüs sonrası daha çok önem kazandı

Pandemi sonrasında 2020 yılında sigorta sektörünün öneminin daha arttığını söyleyen Benli, "Sigortanın, deprem, sel, salgın gibi olağanüstü durumlar için var olduğunu anlatabilmek için tüm gücümüzle sigortalılarımızın yanında olmanın ve üzerimize düşeni yapmanın gururunu yaşıyoruz. Sektörümüz tüm paydaşlarıyla birlikte geride kalan yılda rüştünü ispat etti" dedi. Benli ayrıca sigortanın 2020'de öneminin bir kez daha anlaşıldığını belirterek şu değerlendirmede bulundu: "Sigorta sektörü, vatandaşların risklerini teminat altına alarak yarına güvenle bakmalarını sağlıyor. 2020 yılında, sigortalı olmanın ne kadar önemli olduğunu, salgın gibi hiç beklemediğimiz risklerin bir anda tüm dünyayı nasıl da büyük ölçüde etkileyebileceğini gördük" dedi. 


Geri Dön