27 / 04 / 2024

İnşaat malzemeleri sektörünün gündeminde sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm var!

İnşaat malzemeleri sektörünün gündeminde sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm var!

Merakla beklenen “Findeks ile Sektörün Gözünden” webinar etkinliği, Ekim ayında “İnşaat Malzemeleri Sektöründe Alacak Risk Yönetimi” başlığında yapıldı.



Findeks YouTube kanalında 7.'si gerçekleştirilen “Findeks ile Sektörün Gözünden” webinar etkinliği, Ekim ayında “İnşaat Malzemeleri Sektöründe Alacak Risk Yönetimi” başlığında yapıldı.

İnşaat malzemeleri sektörü profesyonellerini misafir eden Findeks ile Sektörün Gözünden’de pazarın dinamiklerinin, sürdürülebilirlik konuları, dijitalleşme ile yaşadığı dönüşümün detayları masaya yatırıldı.

Gerçekleştirilen etkinliğe Fırat Plastik Finans Müdürü Mutlu Süner ve OYAK Çimento Beton Kağıt, Grup Hazine ve Risk Müdürü Nihal Çınar katıldı. Eğitmen ve Danışman Abdurrahman Özciğer moderatörlüğünde gerçekleştirilen yayında, inşaat malzemeleri sektörü ve alacak riski yönetimi konusu konuşuldu.

İnşaat malzemeleri sektörünün gündeminde sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm var!

Yapılan yayında, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs sürecinin sektöre etkileri ve sektörde yaşanan dijital dönüşüm ve önceliklendirdiği konular masaya yatırıldı. Bununla beraber inşaat malzemeleri sektöründe satış kanalları, burada yaşanan dönüşüm ve Findeks’in sunduğu hizmetlerin kullanımı ile alacak riski yönetimi konuları da masaya yatırıldı.

OYAK Çimento Beton Kağıt, Grup Hazine ve Risk Müdürü Nihal Çınar konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Pandemi süreci bize gösterdi ki; özellikle dijitalleşmeye önem veren, alacak ve risk yönetimi konusunda farklı enstrümanlar kullanan şirketler, bu tarz beklenmedik gelişmeler karşısında bir adım daha öne çıkıyor ve bu belirsizlikler karşısında süreci çok daha iyi yönetebiliyorlar. Bizler de pandemi sürecinin çok daha öncesinde karar alma kısmında birçok mekanizmamızı dijitalleştirdik. Findeks ürünleri de bu süreçte hayatımızı çok kolaylaştırdı.   Ayrıca sürdürülebilirliğin büyük önem kazandığı bu süreçte OYAK Çimento olarak konusunda son derece uzman ve deneyimli ekiplerimizin yürüttüğü çalışmalarda çevre, su, iklim ve enerji, baca gazı emisyonları, döngüsel ekonomi, biyoçeşitlilik konularına odaklanıyoruz. OYAK bünyesinde bulunan tüm şirketlerimizin benimsemiş olduğu Sıfır Atık Politikası’yla, daha sürdürülebilir, daha döngüsel ve daha çevreci bir yaşam politikasını hayata geçirdik. Tesislerimizde Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurarak “Sıfır Atık Belgesi’ni” almaya hak kazandık. Çevresel sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği ile mücadele ile ilgili eylem planlarımıza yönelik bütün aksiyonlarımızı aldık ve AB Yeşil Mutabakat esaslarını ilke edinerek çalışmalarımıza devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

İnşaat malzemeleri sektörünün gündeminde sürdürülebilirlik ve dijital dönüşüm var!

Fırat Plastik Finans Müdürü Mutlu Süner ise konuyla ilgili olarak, “Küresel iklim krizine duyarlı çevre dostu üretim iş modellerinin geliştirilmesinin, sektörün tüm paydaşlarının önceliği olmasının altını çizdi. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla iki katına çıkan işletme sermayesine karşın vadeli çalışan sektörümüzün ekonomik darboğazlarda alacağını tahsil kabiliyeti çok önem arz etmektedir. Alacak riskini Findeks gibi profesyonel iş modelleri ile yönetmek öncelikli konulardan olmalıdır.” dedi.

 

İnşaat malzemeleri ihracatı Ağustos'ta 2,87 milyar dolara yükseldi!


Geri Dön