29 / 04 / 2024

İstanbul’da deprem seferberliği! Ekrem İmamoğlu canlı yayında tek tek açıkladı!

İstanbul’da deprem seferberliği! Ekrem İmamoğlu canlı yayında tek tek açıkladı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Deprem Dirençli İstanbul İçin Seferberlik" başlıklı toplantıda önemli açıklamalar yaptı. Ekrem İmamoğlu, "İBB olarak inisiyatif aldıklarını belirterek, "Düzeni değiştiriyoruz. Her şeyi sıfırdan başlatıyoruz" diye konuştu.



İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Deprem Seferberlik Planı'nı İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıda bürokratlarıyla beraber kamuoyuna açıklıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir araya getirdiği Deprem Bilim Üst Kurulu'nun çalışmaları doğrultusunda güçlendirmeden acil yardıma, lojistikten sağlık önlemlerine, semt örgütlenmesinden afet koordinasyon merkezine kadar toplamda 7 başlık altında hazırlanan planda, şehri beklenen büyük depreme karşı hazırlamak için yol haritasıda  çıkarıldı.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, bilim insanlarının, meslek örgütleri temsilcilerinin ve siyasilerin katılım sağladığı toplantı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açılış konuşması ile başladı.

İstanbul’da deprem seferberliği! Ekrem İmamoğlu canlı yayında tek tek açıkladı!

“ARTIK HAYATIMIZA ESKİSİ GİBİ DEVAM EDEMEYİZ”

Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada Türkiye'yi sarsan depremlerden sonra  bölgede yaptıkları yardım çalışmalarına değinerek, “Bu büyük afetin ve afette yaşadıklarımızın hepimize yüklediği çok derin bir sorumluluk var. Artık yaşamımıza eskisi gibi devam edemeyiz." dedi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre, açıklamasında "Bu atmosferde 10 binlerce canımız hala göçük altındayken biz normal yaşamımızı sürdüremeyiz." diyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Eğer bu topraklarda durmadan depremler oluyor, binalar yıkılıyor, insanlarımız yaşamını yitiriyorsa; iktidarı, muhalefeti, bürokratı ve vatandaşıyla beraber hepimiz, depremi Türkiye’nin birincil sorunu şeklinde kabul etmeliyiz." dedi. 

Ekrem İmamoğlu açıklamasında bundan sonra deprem tartışması, fay hattı tartışması, deprem nerede olacak, ne zaman olacak, deprem olacak mı, olmayacak mı, hangi büyüklükte olacak tartışmalarının bir tarafa bırakılmasını gerektiğini belirterek, depremin bu topraklar için bir realite olduğunu söyledi.


Geri Dön