29 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu’ndan Haydarpaşa ve Sirkeci Garı için açıklama!

Ekrem İmamoğlu’ndan Haydarpaşa ve Sirkeci Garı için açıklama!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, canlı yayında soruları yanıtladı. Haydarpaşa Garı ihalesi ile ilgili İmamoğlu, “Bu yanlıştan dönün” dedi…



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haydarpaşa ve Sirkeci Garı ihalelerine ile ilgili olarak "Ulaştırma Bakanlığı burayı direkt İBB'ye verebilir, ki en doğru kurum burası. Nasıl ormanları İBB'ye daha önce tahsis etmiş, İBB de geçmişten bu güne bu tür yerleri layıkıyla kullanmış. Bu da verilebilirdi." açıklamalarında bulundu. İhale kararının yine de verildiğini ifade eden İmamoğlu, "İstanbul adına çok konuşulan yerlerden bahsediyoruz, yani Haydarpaşa Garı ve Sirkeci. Ulaştırma Bakanlığı Basın müşaviri 'haksızlık yapıldığı' minvalinde bir açıklama yaptı. Allah aşkına size hangi motivasyon bu açıklamayı yaptırdı? Burasını 16 milyon adı altına alınıyor. Bunun içinde siz ve varsınız, ben de. Biz burada kültürel açıdan verimli işler yapmak için alacağız." dedi.

"Yol yakınken dönün"

Korkusuz'un haberine göre, şartnamede 20 milyon liralık dijital ekipman şartı ibaresinin bulunduğunu söyleyen İmamoğlu, "İhaleye zor girilsin de ne için neye göre tanımlanmış hangi adres, bu basit bir olay değil. İhale konusunda kararlıyız, sonrasında hukuki mücadele konusunda kararlıyız. Yol yakınken İBB İstanbul halkı adına hukukun çerçevesinde bir kamu kurumu İstanbul halkına emanet edip bu işin sıhhatli bir şekilde yürümesine vesile olabilir. Olur, bir hata yapmışlardır. Çağrı yapıyorum doğrusu budur yanlıştan dönün." diye konuştu. 

İBB, Haydarpaşa ve Sirkeci için ihaleye girecek!

Haydarpaşa ihalesinin sonucu iki hafta sonraya kaldı!


Geri Dön