16 / 07 / 2024

1954 yılında Yenikapı ve Sirkeci arası için yeni şehir planı hazırlanmış!

1954 yılında Yenikapı ve Sirkeci arası için yeni şehir planı hazırlanmış!

1954 yılında Şehircilik uzmanı Yenikapı ve Sirkeci arası için yeni bir plan hazırlanmış. Turizmin ön planda tutulmasının amaçlandığı planda, iki yer arasında asfalt yol yapılmasına karar verilmiş.


Döviz ve altında al-sat kolaylığı!


1954 yılında İstanbul'da şehircilik planları hayata geçirilmeye devam ediyormuş. İstanbul Belediyesi davetlisi olarak İstanul'a gelen şehir plancısı Prof Sir Aber Ihzari, şehre yenilik azandırmak ve turizme katkısı olması için Yenikapı ve Sirkeci arasına asfalt yol yapılmasına karar vermiş.

Söz konusu haber 1954 yılında Vatan Gazetesi'nde '' Yenikapı sirkeci sahil asfaltı' başlığı ile kaleme alınmış. İşte o haber...

1954 yılında Yenikapı ve Sirkeci arası için yeni şehir planı hazırlanmış!

Yenikapı sirkeci sahil asfaltı

İstanbul Belediyesinin davetlisi olarak bir müddet evvel şeh rimize gelmiş bulunan ve İmâr Müdürlüğünün revizyona tabi tuttuğu şehir planları üzerinde tetkiklerini bitiren, şehircilik mütehassısı Ord. Prof. Sir Aber crombi; şehrimizden ayrılırken Ihzari bir rapor vermiş ve raporunda turistik gayenin ön plân da tutulmasını ileri sürmüştür.
Sir Abercrombi'ye göre, ilk olarak Yenikapı ile Sirkeci arasında sahili takip eden bir asfalt yol yapılması lazım gelmek tedir.
Bu mevzuda plânlar hazırlanmış ve tahsisat bulunur bulunmaz inşasına başlanmasına karar verilmiştir.

1954'te Şişli'de yıkılacak 400 gecekondu sahibine belediye arsası tahsis edilecekmiş!
Kadıköy Meydanı 1957 yılında yapılmış!

Geri Dön