27 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul açıklaması: İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan 317 bin yapı var!

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul açıklaması: İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan 317 bin yapı var!

Ekrem İmamoğlu'ndan İstanbul açıklaması: İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan 317 bin yapı var! İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklaması...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir kanalda canlı yayına konuk oldu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremle sarsılan bölgedeki izlenimleri, yaşananları ve tartışmaları değerlendirirken; olası büyük İstanbul depremi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. 

Açıklamasında "Depremin doğal afet olduğunu hepimiz biliyoruz. Yani deprem bir kader. Doğanın bir kuralı. Sadece Türkiye’ye has bir durum da değil. Dünyanın birçok coğrafyasında, insan tarihi boyunca var olan ve bundan sonra da var olacak bir gerçek" ifadelerini kullanan Ekrem İmamoğlu, ama kader olmayan şeyin binaların yıkılması ve insanların yaşamlarını yitirmesi olduğuna dikkat çekti.

Ekrem İmamoğlu ndan İstanbul açıklaması: İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan 317 bin yapı var!

Ekrem İmamoğlu, konu ile ilgili "Bazen her şeyi oluruna bırakıp ‘Kaderimiz' deyip, sadece kader üzerinden yorum yapan insanların bu toplumu, insanlığı çaresizliğe, umutsuzluğa sevk etmelerini şiddetle kınıyorum" diye konuştu ve akıl ile bilimin inancın gösterdiği ilk yolculuk olduğunu dile getirdi. 

İşte Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları...


Geri Dön