27 / 04 / 2024

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul çağrısı: Vazgeçmeye davet ediyorum!

Ekrem İmamoğlu'ndan son dakika Kanal İstanbul çağrısı: Vazgeçmeye davet ediyorum!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu ve konunun İstanbul'u korumak olduğunu dile getirdi. İşte Ekrem İmamoğlu'nun o açıklaması...  



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2 milyon kişinin su gereksinimini giderecek olan Terkos-İkitelli İçme Suyu İsale Hattı’nın açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu. 

İBB kuruluşu İSKİ, 4.3 milyar TL'lik yatırımla Avrupa yakasında yaşayan yaklaşık 2 milyon kişinin su ihtiyacının karşılanmasını sağlayacak olan 33,6 kilometrelik Terkos-İkitelli İçme Suyu İsale Hattı'nı bitirdi. Hattın açılış töreni İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli ve İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa'nın katılımı ile İSKİ İkitelli Su Arıtma Şube Müdürlüğü bahçesinde yapıldı. 

Sözcü Gazetesi'nden Özlem Güvemli'nin haberine göre; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, gövdesinde çatlaklar oluşan ve yıllardır güçlendirme çalışması bitirilemediği için su tutulamayan Melen Barajı'na da değindi. 

Ekrem İmamoğlu ndan son dakika Kanal İstanbul çağrısı: Vazgeçmeye davet ediyorum!

İBB Başkanı İmamoğlu, Melen BArajı ile ilgili açıklamasında "Melen Barajı, İstanbul’un su sorununu giderme konusunda tarihi bir çalışmadır" dedi ve İBB ile İSKİ ve ilgili bakanlık ve kurumlarıyla ‘Hangi sorunlar yaşanıyor' konusunun netleştirilemediğini, sonuç alınamadığını söyledi. 

"Melen Barajı bitirilmemiş, bitirilmiş gibi gözükse de ne yazık ki baraj kullanılamaz halde, derin çatlaklar yaşanmış çok kötü bir proje ve imalat hatasıyla yüzleşmek zorunda kalınmıştı" açıklamasında bulunan Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesi ile ilgili de konuştu. 

Sorunlara, kamu kaynaklarını israf etmeden ve siyaset üstü bir tavırla baktıklarının altını çizen İmamoğlu, “Siyasi rakiplerimizi yenmek değil, İstanbul’daki sorunlarımızı yenmek için yolculuk yapıyoruz. Yoksa siyasi rakip yenme işi zaten kolay. O çok önemli bir konu değil” şeklinde konuştu.

Ekrem İmamoğlu ndan son dakika Kanal İstanbul çağrısı: Vazgeçmeye davet ediyorum!

EKREM İMAMOĞLU'NDAN KANAL İSTANBUL ÇAĞRISI 

Hükümeti Melen Barajı konusunda, hızlı ve bilimsel davranmaya çağıran İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin de bir çağrıda bulundu. 

Ekrem İmamoğlu, açıklamasında "Bu şehrin su kaynakları açısından tam bir felaket olan ‘Kanal İstanbul' adlı emlak ve rant projesinden de kesin olarak vazgeçmeye davet ediyorum. Mesele, böyle bir rant projesi değil, İstanbul’u korumak ve geliştirme meselesidir" ifadelerine yer verdi.

Ayçiçek yağına zam değil indirim geldi! 5 litrelik ayçiçek yağı dibi gördü! İşte indirimli fiyat listesi...

Borsada ‘tahtacı’ ve ‘balina’ hareketlerine dikkat! Spekülatif hareketlerin araştırılması için TBMM’ne önerge verildi!

Tüketici kredileri tutarı 1 trilyon 440,5 milyar TL'ye çıktı!


Geri Dön