10 / 05 / 2024

Kira sertifikalarının yüzde 20’sini Brunei istiyor!

 Kira sertifikalarının yüzde 20’sini Brunei istiyor!

Hazine tarafından çalışmaları devam eden ve faiz gelirine hassas yatırımcılar için oluşturulan kira sertifikasına (sukuk) yurt dışından ilk resmi talep Bank İslam Brunei Darussalam’dan geldi



Brunei Darussalam Sultanı Hasan El-Bulkiye Muiziddin Va’dulah Nisan ayında Türkiye’ye ziyarette bulunmuştu. Sultanın ziyaretinin ardından gelen teklifle ziyaretin getirileri yavaş yavaş alınmaya başlandı. Brunei’de yaşayan Bank İslam Brunei Darussalam’ın Hazine ve Piyasalardan Sorumlu Direktörü Sabri Ulus “Sukuk ihracının bir an önce başlamasını bekliyoruz. Sukuk ihracının nasıl fiyatlanacağı ve vadeleneceği önemli fakat banka olarak sukuk ihracının yüzde 10-20’lik kısmını alırız” dedi.


3 sektöre yatırım yapmayı planlıyoruz


Ulus “Şu anda 10-15 proje üzerinde çalışıyoruz. Bu yıl içerisinde 5-6 projeyi tamamlamak istiyoruz, bu projelerin içerisinde Türkiye de var. Sağlık, enerji, finans sektörüyle ilgileniyoruz” diye konuştu. Brunei Sultanı’nın Türkiye’ye gelmesinin Körfez ve Güneydoğu Asya sermayesi açısından önemli olduğunu belirten Ulus “Sultan’ın gelmesi Türkiye’ye olan ilginin ve güvenin bir ifadesidir” dedi. Ulus, dünyanın dört bir yanındaki toplam 50 şirkette yaklaşık 36 milyar dolarlık yatırımı olan Malezya’nın en büyük holdinglerinden Khazanah Nasional Berhad’ın da Türkiye’de yatırım hazırlıkları yaptığını belirtti. Ulus “Türkiye’ye olan ilgi her gün artıyor. Khazanah yatırım için Türkiye’de otoyol ve köprü projelerine bakıyor” dedi. konuştu.


AA


Geri Dön