01 / 05 / 2024

Konuta KDV zammı geliyor!

 Konuta KDV zammı geliyor!

150 metrekarenin altındaki konutlar, ister zengin semtlerde isterse yoksul mahallelerde olsun yüzde 1 KDV ile vergilendirilecek



Yasadan sonra ruhsatı alınacak konutlarda ise vergiler ilçelere göre yüzde 1, yüzde 8 ve yüzde 18 oranlarında olacak. Vergi yasalarında bir dizi değişiklik öngören "Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın alt komisyonda yapılan çalışmalar sonucunda değiştirilen bir diğer maddesi de ibadethanelerin inşası ya da faaliyetlerinin sürdürülmesi için yapılan yardımların vergiden indirilmesini düzenleyen madde oldu.


İbadethane yardımı onaydan geçecek


Mevcut tasarı, ibadethanelere yardım yaptığını belirtenlere hiçbir denetim mekanizmasından geçirilmeksizin vergiden indirim yapma hakkı veriyordu. Alt komisyon, yaptığı çalışmayla denetim mekanizması kurdu. Buna göre, ibadethanelere yardım yapanlar yaptıkları harcamaların ayrıntısını valiliklere sunarak onay isteyecek. Valilikten alınan onayla da Maliye'ye indirim başvurusunda bulunacaklar. Yetkililer, valilik onayının devreye girmesi sayesinde usulsüzlüklerin önüne geçilebileceğini belirttiler.


HABER: Erdoğan SÜZER / BUGÜN GAZETESİ


Geri Dön