Republika Academic Aparts, Serdar Bilgili'nin 30 milyon Euroluk öğrenci oteli!

BLG Capital Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, “65 milyon Euro yatırıp ‘Republika Academic Aparts’ı kurduk. Öğrenci oteli konseptiyle çalışacak” dedi

Son dönemlerde İstanbul’da üniversite sayılarının hızla arttığına dikkat çeken BLG Capital Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili, “330 bin üniversiteli var. Bunun 120 bini şehir dışından geliyor. En büyük sorun konaklama. 65 milyon Euro yatırıp ‘Republika Academic Aparts’ı kurduk. Öğrenci oteli konseptiyle çalışacak” dedi.


İstanbul’un öğrenci şehri olmaya başladığına dikkat çeken BLG Capital Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili “330 bin üniversite öğrencisi bu şehirde okuyor. Bunun 120 bini şehir dışından geliyor. En büyük sorun ise konaklama. Öğrenciler eski evlerde zor koşullarda konaklıyor ya da öğrenci yurtlarında kalıyor. Önemli bir kısmı ise akrabalarının evinde yaşıyor. ‘Republika Academic Aparts’ öğrencilere otel hizmeti verecek. İçerisinde her türlü sosyal imkanı bulunacak” dedi.


1300 öğrenci hedefledi


Republika Academic Aparts’ları ilk etapta İstanbul Ortaköy ve Büyükçekmece’de hayata geçeceğini anlatan Serdar Bilgili, şunları söyledi: “İlk etapta 1300 öğrenciyi hedefledik. Republika Academic Aparts Ortaköy 645 kişilik kapasiteye sahip ve toplam 268 oda bulunuyor. Republika Academic Aparts Büyükçekmece ise 657 kişilik kapasitesiyle toplamda 237 odadan oluşuyor. Terası, yürüyüş parkuru, lounge alanı, spor salonu, yüzme havuzu, çalışma odası, oyun salonu, çamaşırhane, kuaför, market, otopark hizmetleri de mevcut.”


400 Euro’dan başlıyor


BLG Capital tarafından hayata geçirilen Republika Academic Aparts ücretlerinin aylık 400 Euro ile 800 Euro arasında değiştiğini söyleyen Serdar Bilgili, şöyle konuştu: “Öğrenciler İstanbul’da konaklamak için aylık ortalama 1000 lira harcama yapıyor. Ancak elektrik, su, doğalgaz ve diğer giderlerle bu rakam artabiliyor. Republika Academic Aparts ücretlerine ise bu giderler, spor salonları, yüzme havuzları ve diğer sosyal alanların kullanımları da dahil.”




Abraaj Grubu hızla büyüyen özel öğrenci yurtları alanında yatırım yapacak!
Republika Academic Aparts, Back-Up Concierge ile anlaştı!
Republika Academic Aparts hakkındaki tüm bilgiler!
Rebuplika Academic Aparts kısa dönem konaklama çözümleri sunuyor!
Yeni nesil üniversiteli yaşam alanı projesi Republika Academic Aparts açılıyor!
Republika Academic Aparts, Serdar Bilgili'nin 30 milyon Euroluk öğrenci oteli!