05 / 05 / 2024

Sancaktepe, Anadolu Yakası'nın Göktürk'ü olmaya aday!

 Sancaktepe, Anadolu Yakası'nın Göktürk'ü olmaya aday!

Kentsel dönüşüme özel sektörün el attığı Sancaktepe , lüks konut projeleri ile dikkat çekerken metronun da bölgeye gelmesi ile konut fiyatları 3 bin 200 TL'ye ulaştı.



Sancaktepe, Anadolu Yakası'nda müstakil yaşam vaad ederken Üsküdar- Sancaktepe metrosunun temelininde atılmasıyla bölgeye ulaşımı kolaylaştı ve konut değerleri de arttı.


Özyeğin Üniversitesi'nin başı çektiği eğitim yatırımları ile amu tarafında yapılan hastane yatırımları sağlık hizmetlerine ulaşımı kolaylaştırarak Sancaktepe'nin duruşunu değiştirdi.


Sancaktepe'de metrekare fiyatları devam eden projelerde 3 bin 200 TL'ye kadar ulaşırken  bölge yüzde 20.07 kira artışıyla da lider oldu.


Şehirden hem uzak hem de içinde konseptiyle yapılmaya başlanan yapılarda müstakil hayat ön plana çıkıyor.  Anadolu Yakası'nın Göktürk'ü olarak konumlandırılan bölgede oldukça büyük markalı konut projeleri yer alıyor. 


Üsküdar- Sancaktepe metrosuyla altyapıda sınıf atlayan Sancaktepe 2015 yılında açılacak metro istasyonu merkezden bölgeye ulaşımı kolaylaştırması açısından önem taşıyor. Üstelik metro yatırımı bölgedeki konutların da değerini artıracak bir unsur olarak dikkat çekiyor. 


Hastane, okul gibi kamu yatırımların arttığı bölgede son olarak Milli Savunma Bakanlığı arazisi Sağlık Bakanlığı'na devredilerek şehir hastanesinin kurulması hedefleniyor. Ayrıca markalı konut projelerinin içinde özel okul ve özel hastane gibi bölge insanını ihtiyaçlarını karşılayacak ünitelere de yer veriliyor. 



Sancaktepe'nin nazar boncuğu ise bölgede henüz alışveriş merkezinin olmayışı. Firmalar daha çok konut projelerine ağırlık verirken Selin Yapı'nın yaptığı Rings İstanbul projesinin içinde yer alacak AVM ise bölgede bu alanda yapılan en büyük AVM olacak. 


Sinpaş Grubu Sancaktepe bölgesi ve çevresinde geliştirdiği 8 proje ile bölgenin gelişimine katkıda bulunuyor. Sancaktepe'de yaşamın başladığı projelerde kiralar ise hızla artarken bölge yüzde 20,07 kira artışıyla lider oldu.


Hüsnü Özyeğin Üniversitesi başta olmak üzere özel üniversitelerin bölgede yatırıma başlaması ise öğretim görevlileri ve öğrencileri hedefleyen projeleri de tetikleyecek.


Sabah



Geri Dön