02 / 05 / 2024

Sel sonrası 3 şehirde 970 konut yıkılacak!

Sel sonrası 3 şehirde 970 konut yıkılacak!

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  sel felaketi sonrasında 3 kentte 970 konutun yıkılacağını açıkladı. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleşen kabine toplantısının ardından basın açıklamasında bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Erdoğan yaptığı açıklamada sel sonrası yıkılan konutlara yönelik açıklamalarda bulundu. 

Kentlerde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Erdoğan şu açıklamalarda bulundu: 

"3 ilde 970 konut ve 100 köy evinin yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı olduğu belirlendi. Hasar gören 4 ayrı sanayi sitesi de tekrar inşa edilecektir. Yeniden yapılacak evlerin projeleri hazırdır, yakında inşasına başlıyoruz. İlçelerimiz ve köylerimizdeki ulaşım, elektrik, içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu, atık su arıtma tesisi gibi altyapı sorunlarına hızlı bir şekilde müdahale ediliyor. Öyle ki karadan ulaşılamayan yerlere havada mobil santralleri nasıl götürdüysek, elektrik ihtiyacını o şekilde nasıl karşıladıysak diğer ihtiyaçları da aynı şekilde karşılayacağız.

Sel sonrası 3 şehirde 970 konut yıkılacak!

Afet bölgesi ilan ettiğimiz ve mücbir sebep uygulamasını devreye aldığımız yerlerde vergi ertelemelerinden kredi desteğine kadar pek çok imkanı vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Acil ihtiyaçlar için 3 ilimize toplam 73 milyon lira ödenek gönderdik. Ayrıca sel felaketinin izlerinin silinmesi için AFAD bünyesinde bir yardım kampanyası başlattık. Kabinemizdeki bakanlarımız ve diğer çalışma arkadaşlarımızla birlikte 7 milyon 430 bin liralık bir katkıyla bu kampanyaya bizler de Kabine üyeleri olarak iştirak etme kararı aldık."

Kastamonu'daki hasarlı Yıldız Apartmanı yıkılıyor!


Geri Dön