27 / 04 / 2024

Selahattin Keten: Arz fazlası dönüşümü değersizleştiriyor!

Selahattin Keten: Arz fazlası dönüşümü değersizleştiriyor!

Kentsel dönüşümde arz fazlasının oluştuğunu söyleyen Selahattin Keten, 17 Aralık sonrasında projelerin yavaşladığını belirtti. Keten, " Fikirtepe'yi kentsel dönüşüm alanına sokup, orada bir arz fazlalığı yaratıldı." dedi.



İSTANBUL 'un merkezinde kentsel dönüşüm çalışmaları yapan Keten İnşaat'ın Genel Müdürü Selahattin Keten, fazla arzın dönüşümü değersizleştirdiğini söyledi. "Her yeri imara açıp kentsel dönüşümü başlatırsanız, bu da arz fazlalığına yol açıp inşaat sektöründe krize neden olabilir" diyen Keten, "Örneğin, Fikirtepe'de hak sahipleri ve müteahhitler büyük sıkıntı çekiyorlar. Fikirtepe'yi kentsel dönüşüm alanına sokup, orada bir arz fazlalığı yaratıldı. Kadıköy bölgesinde de bu var. Dengeyi kurmak lazım. Bir mal çok fazla olursa kıymetsiz olur ve müteahhitler bunun karşılığını alamaz" diye konuştu. 

Ada bazında dönüşüm Kentsel dönüşümün şehrin içinden başlaması gerektiğini vurgulayan Keten, ada bazında dönüşüme dikkat çekti. Keten, konuyla ilgili şunları söyledi: "Bizim en çok sıkıntı çektiğimiz olay ada bazında imarların verilmemesi. Eğer bunlar verilirse o adanın otopark, yeşil alan, sosyal alan, alışveriş ile ilgili kısımları sorunları çözülecektir. Biz tek başımıza ayrı ayrı binalar yapıyoruz. Bir ada içerisinde 4 tane ayrı müteahhit grubu var. Bunların hepsi farklı farklı binalar yapıyorlar. Bir kere binalarda uyum yok. Herkesin tarzı farklı. Ancak bunu ada bazında verip, belediyelere yetki verilerek, binalardaki ahenk sağlanırsa, şehir daha güzel görünüme kavuşacaktır. 

Resmi kanalla bu işler başlarsa devamı olumlu gelecektir." 17 Aralık'tan itibaren bürokraside önemli derecede aksaklıklar gördüklerini de ifade eden Selahattin Keten, şunları söyledi: 17 Aralık etkiledi "Herkeste 'bekle gör' politikası hakim. İster istemez bütün işlerin aksamasına neden oluyor. Şu anda Çevre ve Şehircilik Bakanlığında birçok resmi çok geç yapılıyor. Evrak bazında biz müteahhitler bekliyoruz. Kadıköy'de başlayacağımız en basit proje için bile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Anıtlar Kurulu'nda bürokratik engellerden dolayı dosyalarımız bekliyor, işe başlayamıyoruz." Keten İnşaat Genel Müdürü Selahattin Keten, kentsel dönüşüm projelerini ve uygulamaları anlattı. 


ŞU ANDA 17 PROJE VAR

SELAHATTİN Keten, kentsel dönüşüm yasası çıkmadan önce de dönüşüm yaptıklarını belirterek, şu bilgileri verdi: "Şimdiye kadar 100'den fazla binanın dönüşümünü sağladık. 

Şu anda 17 tane yürüyen projemiz bulunuyor. Etiler, Kadıköy, Nişantaşı, Şişli bölgelerinde yoğunlukla çalışıyoruz, istanbul'un birçok yerinde şantiyelerimiz var."



Vatan


Geri Dön