30 / 04 / 2024

Selami Özçelik: Samsun Sheraton Oteli için mahkeme kararı uygulanmıyor!

Selami Özçelik: Samsun Sheraton Oteli için mahkeme kararı uygulanmıyor!

Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Selami Özçelik, deniz kenarına inşa edilen Sheraton Oteli hakkındaki imar planının iptali için açtıkları davada yürütmeyi durdurma kararı verildiğini ancak kararın uygulanmadığını ifade etti...



Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Selami Özçelik, deniz kenarına inşa edilen Sheraton Oteli hakkındaki imar planının iptali için açtıkları davada yürütmeyi durdurma kararı verildiğini belirterek, "Mahkeme kararı uygulanmıyor, bu durumu fotoğraflarla tespit ederek Çevre ve Şehircilik II Müdürlüğü'ne başvuruda bulunduk" dedi. 


Selami Özçelik: Samsun Sheraton Oteli için mahkeme kararı uygulanmıyor!


Mimarlar Odası Samsun Şube Başkanı Selami Özçelik, deniz kenarına inşaat çalışmaları devam eden Sheraton Oteli ve kıyı kenar çizgisi hakkında açtıkları dava hakkında bilgi verdi. 

Sheraton Otel'in bulunduğu alandaki kıyı kenar çizgisinin 2009 yılında değiştirildiğini anlatan Mimarlar Odası Şube Başkanı Özçelik, "2009 yılında kıyı kenar çizgisi, Samsun Serbest Bölge'yi ve liman mendireğini içeriye alacak şekilde değiştirildi ve dönemin Bayındırlık ve Iskan Bakanlığı tarafından onaylandı. Kıyı kenar çizgisinin iptali için 28 Ocak 2010 tarihinde dava açtık, idare Mahkemesi tarafından 'Mimarlar Odası kıyı kenar çizgisinde taraf değildir ve dava açamaz' denilerek, başvurumuz reddedildi. Bu kararı temyiz ettik, Danıştay, 31 Ocak 2013 tarihinde başvurumuz üzerine karar düzeltme kararı verdi. 

Bakanlık itiraz etti. Karar düzeltmesine yapılan itiraz reddedilecek herhalde. Kıyı kenar çizgisi davasının yeniden başlayacağını umuyoruz" diye konuştu. 


Olay


Geri Dön