18 / 05 / 2024

Selçuk geçer dolarda 2 kat artış için tarih verdi!

Selçuk geçer dolarda 2 kat artış için tarih verdi!

Ekonomist Selçuk Geçer, yine herkesi şaşırtan bir değerlendirme yaptı. Dolar kuruna ilişkin yaptığı tahminler tutan Geçer, bu kez "Uyarıyorum" diyerek dolar patlamasına dikkat çekti.



Dolar kuru fırlayacak

Türkiye'de yoksulluk sınırının asgari ücretin 4 katı olduğunu dile getiren Selçuk Geçer, İnsanların fakirleşerek bankacılık sektörünün karını katlamaya başladığını söyledi.

Selçuk Geçer konuyla alakalı şu ifadeleri kullandı:

Selçuk geçer dolarda 2 kat artış için tarih verdi!

Kıtlaşan dolar hem piyasada hem ekranda sert bir şekilde gitmesine neden olacak. Kurun yukarı doğru fırlaması enflasyonun yükselmesine ve işsizlik furyasını beraberinde getirecek. İnsanlar fakirleşirken bankacılık sektörü karını katlamaya başladı. En çok vatandaş kaybedecek. Türkiye'deki yoksulluk sınırı asgari ücretin 4 katı. 

Dolarda yüzde 100 hareket gelebilir
Selçuk Geçer'in açıklamalarının en korkutan yanı ise dolarda yüzde 100 hareketin gelebileceğini söylemesi oldu.

Bu dış ticaret açığı ile bu kısa vadeli borçlarla dolar kıtlığıyla önümüzdeki çok agresif hareketleri görebiliriz. Yükselmelerden bahsetmiyorum. Net bir kırılma ile karşılaşabilir. yüzde 100'lük bir hareket gelebilir. Bu kaçınılmaz.

EDİTÖR NOTU: Bu haber 10 Eylül 2022 tarihinde saat 20.32'de yazılmıştır. An itibarıyla dolar kuru 18,24 Türk Lirası, euro 18,15 Türk Lirası, altının gramı ise 1000,72 Türk Lirası değerinde.

Akaryakıt fiyatları bir kez daha değişti! İşte 9 Eylül 2022 akaryakıt fiyat listesi

Emekli ve memura yine zam göründü! İşte yeni maaşlar!

İslam Memiş, 'Hayra alamet değil' dedi, tarih verdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön