29 / 07 / 2024

Selçuk Geçer doların fırlayacağı tarihi açıkladı! Net rakamı verdi! 

Selçuk Geçer doların fırlayacağı tarihi açıkladı! Net rakamı verdi! 

Piyasalarda hareketlilik devam ederken ekonomist Selçuk Geçer, doların fırlayacağı tarihi açıklayarak geleceği seviyeyi açıkladı.  


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Ekonomist Selçuk Geçer, dolar/TL kurunun 32 TL seviyesinin gerçek değeri yansıtmadığını belirterek, doların fırlayacağı tarihi açıkladı. İşte doların geleceği seviye...

Selçuk Geçer, dolar/TL kurunun 32 TL seviyesinin gerçek değeri yansıtmadığını belirtti ve yatırımcıları bu konuda uyardı. Türkiye'nin dolar bazında en yüksek faizi sunduğunu ifade eden Geçer, dolara yüzde 60 faiz uygulandığını ve bu durumun dövizin sabit tutulduğu sürece artış göstermesine neden olacağını açıkladı. 

DOLARIN YÜKSELİŞE GEÇECEĞİ TARİH BELLİ OLDU!

Geçer, dolar/TL kuru ile enflasyon arasındaki ilişkiye dikkat çekerek, doların gerçek değerine ulaşmasının zaman alabileceğini belirtti.

Geçer, “Dolar, enflasyon karşısında oldukça ucuz kaldı. Eğer paranızı faize yatırırsanız, yüzde 60 faiz kazanabilirsiniz. Ancak dövizde yaşanacak ani bir artış, yüzde 200’e varan zararlar doğurabilir. 5 ay içinde dövizde ciddi bir yükselme olabilir” şeklinde konuştu. 

Yatırımcıları bu konuda uyaran Geçer, döviz piyasasındaki hareketlilik hakkında açıklamalarda bulundu. 

  Selçuk Geçer doların fırlayacağı tarihi açıkladı! Net rakamı verdi! 

DOLAR 70 TL OLACAK!

Selçuk Geçer, dolar/TL kurundaki baskının giderek arttığını ve bunun üreticiler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirtti.

Gerçek değerinin 60 TL civarında olduğunu söylediği dolar/TL kuru üzerindeki baskının, en çok üreticilere zarar verdiğini vurgulayan Geçer, “Doları bu şekilde baskı altında tutmaya devam ederseniz, üreticiyi zor durumda bırakır ve işsizliği artırırsınız.

Şu anda 60 TL olan doların ileride enflasyon etkisiyle 70 TL'ye kadar çıkmasını bekliyoruz. Ani bir yükselme ve korkunç bir enflasyon yaşanabilir. Bu durum Türkiye için ciddi ekonomik zorluklar yaratır” dedi. 

DOLAR KURU NE KADAR? BUGÜN DOLAR KAÇ LİRA? 

Döviz piyasasında hareketlilik devam ederken dolar, 32.87 TL alış ve 32.92 TL satış fiyatıyla işlem görüyor. Euro, 35.45 TL'den alınıp  35.58 TL'den satılıyor.

Altın mı alalım, gümüş mü? İslam Memiş'ten net yanıt! Altını gümüşe çevirme zamanı geldi!

Geri Dön