Kent Haberleri

Selçuk Geçer'den dolarla ilgili kritik uyarı geldi! Dolar fırtınasına hazır olun! 5 gün sonra dolar böyle olacak

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den dolarla ilgili kritik yorum geldi. Merkez Bankası enflasyon rakamlarının yükseldiğini açıkladıktan sonra Selçuk Geçer'den dolar fırtınası yorumu geldi. Ünlü ekonomsit Selçuk Geçer, döviz piyasasında fırtınaların kopacağı gelişmeyi açıkladı

Tüm gözler ABD Merkez Bankası'nın açıklayacağı faiz politikasına çevrildi. Ünlü ekonomsit Selçuk Geçer, döviz piyasasında fırtınaların kopacağı gelişmeyi açıkladı. 

Selçuk Geçer, Fed'in artıracağı faiz puanını 75 baz puan olarak tahmin ederken, bunun piyasaları etkileyeceğini belirtti. Geçer, piyasalarda fırtına etkisi yaratacak asıl gelişmesi açıkladı.

Selçuk Geçer; '' Ahanda buraya yazıyorum,  FED 75 baz puan artıracak. Ama piyasa faizden etkilenmeyecek. Asıl fırtına Powell konuşurken kopacak... Şahin söylem ortalığı kırıp geçirecek.'' dedi.

PİYASALARIN GÖZÜ FED FAİZ KARARINDA 

FED, bir sonraki faiz kararını 1-2 Kasım 2022 tarihlerinde açıklayacak.

Ülkede yükselen resesyon endişesi ile kısa vadeli bonolardan çıkış hızlanırken, uzun vadeli tahvillere talep artışı devam ediyor.

 

Gelecek dönem resesyon sinyali olarak kabul edilen 10 yıllık tahvil faizi ile 3 aylık hazine bonosu getirisi arasındaki fark, yaklaşık 3 baz puanla son 2 yılın en düşük seviyesi olarak kayıt altına alındı.

Hafta başından bu yana yaklaşık 15 baz puan düşüşe geçen ABD'nin 10 yıllık tahvil faizi yüzde 4,09'da, 3 aylık hazine bonosu getirisi ise yüzde 4,06 seviyesinde değerleniyor.

 

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda gelecek hafta yapılacak toplantıda Fed'in 75 baz puan faiz artırmasına kesin gözüyle bakılıyor. Aralık ayındaki toplantısında ise 50 baz puan faiz artırımı yapılacağına yönelik beklentiler yüzde 48 seviyesinde.

DOLARDA SON DURUM

Dolar endeksi bugün bir ay aradan sonra 109 seviyesine geriledi. Dolar değer kaybederken euro yükselişe geçti. Euro dolar paritesi kritik seviye olan 1,000 seviyesinde işlem görüyor. Dolar/TL kuru bugün alış fiyatı 18,66 TL, satış fiyatı ise 18,64 TL seviyesinden işlem görüyor.

 

 

 Euro dolar paritesi bugün de 1,0079 seviyesinde işlem görüyor. Dolar yeni güne düşüşle başlarken sabah saatlerinde Dolar/TL kuru bugün 18,61 TL alış fiyatı, 18,65 TL satış fiyatından satışa sunuldu. 

Doları olanlar dikkat! Elinizdeki dolarlar erimeye başladı!

Çakılıyor... Elinde dolar olanlar acilen bakın! İbreler kırmızıya döndü! Dolar bu kadar oldu