31 / 07 / 2024

Selçuk Geçer'den son dakika dolar uyarısı geldi: 5 ay sonra...

Selçuk Geçer'den son dakika dolar uyarısı geldi: 5 ay sonra...

Piyasalarda hareketlilik hız kesmeden devam ederken, ekonomist Selçuk Geçer, 'gerçek dolar kuru' ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Selçuk Geçer, açıklamasında dolar/TL kurunun 32 TL seviyesinin gerçek değeri yansıtmadığını belirterek, yatırımcıları da bu konuda uyardı.



Piyasalarda hareketlilik hız kesmeden devam ederken, ekonomist Selçuk Geçer, 'gerçek dolar kuru' ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Açıklamasında ülkemizin dolar bazında en yüksek faizi sunduğunu kaydeden Ekonomist Selçuk Geçer, dolara yüzde 60 faiz uygulandığını ve söz konusu bu durumun dövizin sabit tutulduğu sürece artış göstermesine sebep olacağını dile getirdi.

Ekonomist Selçuk Geçer yaptığı açıklamada dolar/TL kuru ile enflasyon arasındaki ilişkiye değinerek, yatırımcıların gözdesi dolar kurunun gerçek değerine ulaşmasının zaman alabileceğini kaydetti. Selçuk Geçer açıklamasında “Dolar, enflasyon karşısında oldukça ucuz kaldı. Eğer elinizdeki parayı faize yatırırsanız, yüzde 60 faiz kazanabilirsiniz. Fakat dövizde yaşanacak ani bir artış, yüzde 200’e varan zararlar doğurabilir. 5 ay içerisinde dövizde ciddi bir yükselme olabilir” dedi.

Selçuk Geçer den son dakika dolar uyarısı geldi: 5 ay sonra...

Yatırımcıları bu konu ile ilgili olarak uyaran Selçuk Geçer, döviz piyasasındaki hareketlilik hakkında önemli bilgiler verdi.

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 'gerçek dolar kuruna değinen Ekonomist Selçuk Geçer, o yatırım aracına işaret ederek yatırımcıları uyardı.

Selçuk Geçer yaptığı son açıklamasında dolar/TL kurunun 32 TL seviyesinin gerçek değeri yansıtmadığını vurguladı.

Türkiye'nin dolar bazında en yüksek faizi sunduğunu dile getiren Ekonomist Geçer, "Dolara yüzde 60 faiz uygulanıyor. Söz konusu bu durum dövizin sabit tutulduğu sürece artış göstermeye devam etmesine neden olacak. Döviz hızlı bir şekilde yükselebilir ve sıcak para her zaman risk taşır" deid.

Selçuk Geçer den son dakika dolar uyarısı geldi: 5 ay sonra...


YALNIZCA 5 AY SONRA DÖVİZ FIRLAYABİLİR

Halktv'de yer alan habere göre yaptığı her açıklama gündeme bomba gibi düşen Ekonomist Selçuk Geçer, dolar/TL kuru ile enflasyon arasındaki ilişkiye dikkat çektiği açıklamasında, doların gerçek değerine ulaşmasının zaman alabileceğini dile getirdi.

Selçuk Geçer açıklamasında “Dolar, enflasyon karşısında oldukça ucuz kaldı. Eğer paranızı faize yatırırsanız, yüzde 60 faiz kazanabilirsiniz. Fakat dövizde yaşanacak ani bir artış, yüzde 200’e varan zararlar doğurabilir. 5 ay içerisinde dövizde ciddi bir yükselme olabilir” dedi.

BU BASKILAMADAN ZARARI ÜRETİCİ GÖRÜYOR

Selçuk Geçer açıklamasında dolar/TL kurundaki baskının giderek artış gösterdiğini ve bunun üreticiler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını dile getirdi.

Gerçek değerinin 60 Türk Lirası civarında olduğunu söylediği dolar/TL kuru üzerindeki baskının, en çok üreticilere zarar verdiğini dile getiren Ekonomist Selçuk Geçer, “Doları bu şekilde baskı altında tutmayı sürdürürseniz, üreticiyi zor durumda bırakır ve işsizliği artırırsınız.

Şu anda 60 Türk Lirası şeklinde olan doların ileride enflasyon etkisiyle 70 Türk Lirası'na kadar çıkmasını bekliyoruz. Ani bir yükselme ve korkunç bir enflasyon yaşanabilir. Söz konusu bu durum Türkiye için ciddi ekonomik zorluklar yaratır” dedi.

 

Rezerv alan sorunu: Düzce'de, Van'da böyle olmadı, devlet  insanların parsellerini alıp kar etmeyi hiç düşünmemişti!

İnşaat sektöründeki bu hatalar deprem hasarına davetiye çıkarıyor!

Trump’ın Türkiye’deki emlak fiyatlarına etkisi! 


Geri Dön