27 / 04 / 2024

Selçuklu Kongre Merkezi Mart ayında açılıyor!

Selçuklu Kongre Merkezi Mart ayında açılıyor!

Konya'nın en büyük kongre merkezi olma özelliğini taşıyan Selçuklu Kongre Merkezi Mart ayında açılıyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapının mimarisinde Selçuklu motiflerinin de kullanılacağını belirtti.



63 milyon TL'ye mal olması beklenen yatırınım Mart ayı içinde bitirilmesi hedefleniyor. 

Selçuklu Belediyesi, ilçenin kültürel gelişimine katkı sunacak önemli bir yatırımı hayata geçiriyor. İstanbul yolu üzen İl Özel İdaresi yanında Türkiye'nin prestijli bir kongre merkezi yatırımına başlayan Selçuklu Belediyesi, projesini biran önce hayata geçirmek için yoğun bir çaba içinde. 20 mühendis ve 270 personelin çalıştığı kongre merkezi tamamlandığında adından söz ettirecek. 


İnşaat çalışmaları devam eden merkezi gazetecilerle birlikte gezen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Selçuklu'yu marka ilçe yapacak projeyi hayata geçirdiklerini ifade etti. Konya'nın en büyük kongre merkezim hayata geçirmekten mutluluk duyduklarım dile getiren Başkan Uğur İbrahim Altay, Mart ayında bitirmeyi düşündükleri merkezin Selçuklu ilçesi nezdinde Konya'nın marka değerini ve prestijini yükselteceğinin altını çizdi. 

Projenin 63 milyon TL'ye mal olacağım ifade eden Başkan Altay, kongre merkezinin yapısı hakkında şu bilgilen verdi: "38 dönüm arsa üzerine 35 bin metrekare kapalı alana sahip olacak merkezde tek çatı altında farklı alanlarda hizmet verecek bağımsız bölümler bulunuyor. 

Merkezde 2000 kışı kapasiteli kongrelerde kullanılabilecek anfi, 800 kişilik tiyatro salonu, bin kişilik toplantı salonu, cep sineması toplantı alanları var. 


Kongre merkezinde toplam 18 salon yer alacak. Bin kişilik toplantı ve balo salonu, 3 adet seminer salonu (25-30 Kişilik), 4 adet toplantı salonu (40-110 Kişilik), 1 adet VIP toplantı odası, 1 adet VIP suıt, 1 adet oda tiyatrosu, 1 adet sinema salonu. 1 adet restaurant ve 1 adet basın enformasyon odası bulunacak. Tiyatro için prova odaları dekor deposu, kongreler için küçük toplantı odaları mevcuttur. Cephelerde, aynı zamanda güneş kontrolü için kullanılan motifler, ışık gölge oyunlarıyla hareketli bir kurgu sağlanacak. Bu geometrik form Selçuklu mimari mirasının izlerinden yola çıkılarak stilize edilecek. Aynı zamanda merkezin 400 araçlık otoparkı da mevcuttur." Kongre merkezinde tüm teknik altyapıyı en iyi şekilde oluşturduklarını ve binanın Selçuklu mimarisine uygun yapılacağını aktaran Başkan Altay, büyük salonda ayrı dile tercüme edecek sistemin de olacağını kaydetti. Konya Büyükşehır Belediyesi nin billboard afişlerinde belirttiği, "Konya'nın en büyük kongre merkezini yapıyoruz" açıklamaları kapsamında gazetecilerin hangi merkez daha büyük sorusuna değmen Başkan Altay, şöyle konuştu: "Büyükşehır Belediyemizin yapmakta olduğu 10 bin kişilik spor salonu hakikaten büyük bir yatırım. Ancak orada 10 bin kişilik tek salon yapılacak. Biz ise 18 ayrı salon yapıyoruz. Yanı farklı salonlarda farklı etkinlikler düzenlenebilecek. 10 bin kişilik kongre merkezinde ise sadece bir etkinlik düzenleme imkanımız var. Bu açıdan düşünüldüğünde biz, 'Konya'nın en büyük kongre merkezini hayata geçiriyoruz' diyoruz." 

 


Konya Yenigün


Geri Dön