27 / 04 / 2024

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Kasım ayında açılıyor!

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi Kasım ayında açılıyor!

Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan, kapasite ve teknik donanım açısından dünyadaki ilk 5 merkez arasına girecek olan Bilim ve Teknoloji Merkezi inşaatı hızla sürüyor. Merkezin Kasım ayında açılması planlanıyor..



BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından yaptırılan, kapasite ve teknik donanım açısından dünyadaki ilk 5 merkez arasına girecek olan Bilim ve Teknoloji Merkezi inşaatı hızla yükseliyor. Çalışmaların süratle ilerlediğini dile getiren BTM projesi koordinatörü Rıfat Bakan, 11 bin metrekaresi kapalı olmak üzere 20 bin metrekare alan üzerine kurulan Bilim ve Teknoloji Merkezi inşaatını inceledi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Bakan, son şeklini almaya başlayan Bilim Teknoloji Merkezi'ni kasım ayında tam olarak hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi. 

Halen Merinos Kongre ve Kültür Merkezinde faaliyetlerini sürdüren Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin Bursa'ya yetmediğini belirten Bakan, şu anda yaklaşık 170 deney ünitesinden sadece 150 deney ünitesinin sergilendiğini, gelen öğrencilerin derslerinde gördükleri teorik bilgileri burada uygulamalı olarak görebildiklerini belirtti. 


HEM EĞLENECEK HEM DE ÖĞRENECEKLER 


İnşaat tamamlandığında ise 25o'den fazla deney düzeneği sergileme imkanının olacağının altını çizen Bakan, "Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezinde çocukların görme, işitme ve özellikle dokunma duyularına hitap eden bir sistem uygulanacak. Merkeze gelen çocuklar burada oluşturulacak bilimsel ve teknolojik ünitelere dokunarak hem eğlenecek hem de öğrenecekler. Bu merkezde çoculdar her şeyi görecek, dokunacak, test edecek ve öğrenecekler" diye ifade etti. 


Hedeflerinin 6 ile 15 yaş arası çocukların bilim ve teknoloji alanına olan ilgilerini arttırmak olduğunu belirten Bakan, merkezin Bursa'nın yanı sıra Balıkesir, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Yalova ve istanbul'la birlikte yaklaşık 20 milyonluk bir nüfusa hizmet vereceğini söyledi. 


Bilim ve Teknoloji ve Merkezi'nde, tıp, su dinamiği, yön bulma, koku, tat, dokunma, ses ve kimyaya kadar birçok alanda çocuklara eğlenceyle eğitimin bir arada sunulacağını ifade eden Bakan, "Kasım ayında Bilim ve Teknoloji Merkezi'miz 'Bilimin Sultanları Sergisi' ile kapılarını ziyaretçilere açıcak. Geleceğin bilim adamlarının yetişmesi için uygun ortamları oluşturmaya çalışırken, onlara ecdatlarının buluş ve keşifleri öğretilecek. 


Gençlerimizin Türk ve Müslüman bilim adamlarından ilham almalarını sağlayacağız. Türkiye'ye ilk kez gelecek sergi, Bursa'ya gelmeden önce ABD'de bulunan birçok bilim merkezinde, Kanada, Malezya, Norveç, Güney Afrika ve Dubai de sergilendi. "Bilimin Sultanları Sergisi" dünya üzerinde yaşamış olan Müslüman bilim adamlarının altın çağ boyunca bilime, matematiğe ve teknolojiye yapmış oldukları eşsiz katkının ve bugün hayatımıza dâhil olan birçok buluşun teşhir edildiği bir sergidir" dedi. 


Bursa Hayat


Geri Dön