28 / 07 / 2024

Selendililer Romanları geri dönmeleri için ikna edecek

Selendililer Romanları geri dönmeleri için ikna edecek

Manisa'nın Selendi ilçesinde çıkan olaylardan sonra Gördes'e taşınan 12 aileli 48 Roman tekrar memleketlerine dönmeye hazırlanıyor


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Romanları ikna etmek için Selendi'den 30'a yakın Selendili vatandaş Gördes'e gidecek.  İzmir  Romanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İZROM) Başkanı Abdullah Cıstır, Selendi'den göç eden öz Selendililerin geri dönmesini arzuladıklarını belirtiyor. Cıstır, "Öz Selendililer memleketlerine dönecek. Yaşanan travmadan sonra inşallah kucaklaşmayı göreceğiz." diye konuştu. Selendililer ile Romanların buluşmasına Manisa milletvekillerinin de katılacağını dile getiren Cıstır, 7 Roman ailesinin Salihli'ye yerleştirildiğini hatırlattı. Selendililerin sosyo ekonomik sıkıntısı olan Roman mahallelerine yardım yapmalarını isteyen Abdullah Cıstır, yardımın sadece devletten beklenmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Selendi girişinde bir çadırda yaşayan işsiz Roman Burhan Uçkun, yılbaşı gecesi alkollü olarak Musa Yıldız ve kardeşi Ramazan Yıldız'ın işlettiği kahvehaneye gitmiş, sigara içtiği için uyarılmasına öfkelenerek arkadaşlarıyla baskın düzenlemişti. Bunun üzerine olaylar kontrolden çıkmış, Selendi halkı toplanıp Roman vatandaşların oturduğu mahallede arabaları yakıp evleri taşlamıştı. Sonra da 70 civarında Roman, Gördes'e kaçmıştı.
Mustafa Yüksel/Zaman


Geri Dön