30 / 04 / 2024

Selim Sultan Mahallesi'ne 700 kişilik sosyal tesis yapılacak!

Selim Sultan Mahallesi'ne 700 kişilik sosyal tesis yapılacak!

İlçe genelinde sosyal tesis ihtiyacını karşılayacak Karatay Belediyesi, Selim Sultan Mahallesine 700 kişilik Düğün ve Toplantı salonunun yapımına başladı.2 kattan oluşan Selim Sultan Sosyal Tesislerinin 3500 m2 'lik inşaat alanına sahip...



İlçe genelinde sosyal tesis ihtiyacını karşılayacak Karatay Belediyesi, Selim Sultan Mahallesine 700 kişilik Düğün ve Toplantı salonunun yapımına başladı. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançeri: belediye olarak Karataylıların sosyal ihtiyaçların karşılamak maksadıyla sosyal tesis inşaatı çalışmaların: hız verdiklerini söyledi. Amaçlarının daha fazla sosyal içerikli projeleri hayata kazandırmak olduğum belirten Hançerli, İlçe genelinde sosyal tesislere önem verdiklerinin altını çizdi. Başkan Hançerli, Bodrum ve 2 kattan oluşan Selim Sultan Sosyal Tesislerinin 3500 m2 'lik inşaat alanına sahip olduğum ifade ederek toplam arsa alanının ise 10.000 m2 olduğunu belirtti. Tesisin çok geniş yelpazede Karataylılara hizmet vereceğini kaydeden Hançerli kazandırılan tesis içerisinde market alanı, emekl konağı, internet salonu, muhtar odası, soyunma odaları ile 700 kişilik düğün ve toplantı salonunur olacağını söyledi. Karatay'ın her köşesine aynı ölçüde hizmet gittiğinin altını çizen Başkan Mehmet Hançerli Karatay'a kazandırılan sosyal tesislerin sosyal belediyeciliğin en güzel uygulamalarından biri olduğunu dile getirdi. Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli yapımına başlanılan Selim Sultar Sosyal Tesislerinin günün şartlarına uygun ve moden bir dizayn ile yapımının gerçekleşeceğini ifade ederek tesisin şimdiden hayırlı olmasını diledi. 



'TÜRKİYE KRİZİN DOKTORU OLDU 


Beraberinde Türkiye'nin Atina Büyükelçisi Kerim Uras, Yeni Demokrasi Partisi Milletvekili ve Yunanistan Parlamentosu Dış İlişkiler ve Savunm; Komitesi Başkanı Konstantinos Tsiaras, Yunan i: adamları ve sanatçılar ile birlikte Kapadokya bölgesini gezen Ulusoy, turizm sektörünün 2014 yılı hedefleri ve yeni turizm politikaları ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. 


Komşu ülkelerde ve Ortadoğu'daki karışıklıklar: rağmen Türk turizminin her geçen yıl büyüdüğüm ve turizm gelirlerinin arttığına dikkat çeken Ulusoy Mısır, Irak, Suriye gibi ülkelerdeki gelişmelerin Türk turizmini olumsuz yönde etkilemeyeceğini kaydetti. Türkiye'nin körfez krizinde 10 milyon turist ağırlarken Irak'taki olayların 10 yıldır sürmesine karşın turist sayısının sürekl arttığına dikkat çeker Ulusoy, "Körfez krizinde biz Türkiye olarak 9-10 milyon turist ağırlıyorduk ve bu rakamlar bizi üzüyordu. Şimdi 43 milyona koşuyoruz ve rakamlar bizi üzmüyo: ancak komşularımız için üzülüyoruz. 


Çünkü komşumuzda bir yangın olduğu zaman külleri bizi rahatsız eder Komşumuzdaki rahatsızlıkta bizi mutlu etmez. 

Onlara gidemeyen turistlerin bize gelmesi yönünde bir beklentimiz yok. Başkalarının üzüntüsü üzerine biz saray kurmayız. Onlarda bu karışıklıkların bitmesini istiyoruz. Çünkü Mısır'da, Suriye'de dosi bir ülke. İnanıyorum ki oralarda halkın iradesi gerçekleşir ve rahata ererler. Irak'taki çatışmalaı neredeyse 10 yıldır devam ediyor. Artık Türkiye bunları aştı. Türkiye artık kriz doktoru oldu. Krizler aşma işini biliyoruz artık" dedi. 


Ortadoğu'da ve komşu ülkelerde yaşanan olumsuz gelişmelere karşın Türkiye'nin turizm hedefini tutturacağım ifade eden Ulusoy, turizm sektöründe yüzde 8 büyümeyi yakalayacaklarını belirtti. 


2014 yılı için yaklaşık 43 milyon turist hedeflediklerini söyleyen Ulusoy, "Turizmde hedeflerimizi tutturacağız. Dünya turizmi yüzde c ile 4 arasında büyüme gösterirken Türkiye her zaman çift rakamlara koşuyor. Bu sene yüzde 7 ile yüzde 8 civannda büyürüz. Yani 42 ila 43 milyor arasında bir rakam yakalarız. Ancak bizim hizmei kalitesini aynı seviyede tutup fiyatları aşağılara çekmememiz ve hak ettiğimiz paraları almamız lazım" şeklinde konuştu. 


Yeni Konya 




Geri Dön