Kim Kimdir?

Selim Taylan yurt dışında nerede okudu? Ne iş yapıyor? Hangi alanlarda çalıştı?

Özderici GYO Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi Türk iş insanı Selim Taylan ne iş yapıyor? Selim Taylan kimdir? Hangi pozisyonlarda çalıştı? İşte merak edilenler... 1995 – 1998 yılları arasında Strateji Menkul Değerler A

1988 – 1993 yılları arasında Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Bölümünde okuyan Selim Taylan, 1993 – 1994 yılları arasında da Case Western Reserve University’de İşletme Yönetimi alanında eğitim aldı.

1995 – 1998 yılları arasında Strateji Menkul Değerler A.Ş.’de Yatırım Fonu ve Portföy Yönetimi Yöneticisi olan Taylan, daha sonra 2 yıl boyunca da TEB Yatırım Menkul Değerler A.Ş.’de Yatırım Fonları Yöneticisi olarak görev yaptı.

 

BAŞKA HANGİ ALANLARDA ÇALIŞTI?

Kariyer basamaklarını bir bir çıkan Selim Taylan, Raymond James’de 4 yıl boyunca Özel Portföy Yöneticisi oldu. Burada, yatırımcıların risk seçenekleri ve getiri beklentilerine uygun bir şekilde portföylerinin ortaya çıkarılması ve karşılaştırma ölçütüne paralel yönetilmesi konusunda görev alan Taylan, 2055 yılında Strateji Menkul Degerler A.Ş.de yine özel portföy yöneticisi olarak çalıştı.

İşte detaylar...

OYAK YATIRIM’DA ÇALIŞTI

2055 – 2012 yılları arasında, yani tam olarak 7 yıl 7 ay Oyak Yatırım’da Portföy Yönetim Müdürü pozisyonunda görev alan Türk iş insanı Selim Taylan, bu kurumda OYAK Yatırım Ortaklığı A.Ş., Egeli Yatırım Ortaklığı A.Ş., (OYT) Trend takibi hedge fonu, OYAK Yatırım bünyesindeki Portföy yönetimi ve müşteri portföylerinin yönetilmesi konularında çalışmalarına devam etti.

 

GENEL MÜDÜR OLDU?

Selim Taylan, 2013’ten 2015 yılına kadar yine Oyak Yatırım’da Genel Müdür olarak görev aldı. Oyak Yatırım’da genel müdür olarak görevi ortaklık portföyünün, Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK) halka açık şirketler kural ve kriterlerine, OYAK Yatırım Ortaklığı yönetim stratejisine uygun olarak yönetilmesini ve her türlü koordinasyonu sağlamak ve aynı zamanda, portföye alınıp-satılacak değerlere karar vermek olan Türk iş insanı Taylan, burada yaptığı çalışmalarla kariyerinde büyük başarılara miza attı.

Bu başarılarından biri de 2013 sonrası yaşanan iç-dış tüm krizlere karşın Yatırım Ortaklıkları getiri sıralamasında 2’nci sırada olmaktı.

Selim Taylan, şu an Strateji Menkul Degerler A.Ş.’de Özel Portföy Yöneticisi ve aynı zamanda, Özderici GYO Yönetim Kurulu Bağımsız Üyesi olarak çalışmalarına devam ediyor.

Ahmet Özderici ne iş yapıyor? Hangi görevlerde yer aldı? Ahmet Özderici’nin hayatı...

Nihat Sedat Denge ne iş yapıyor? Hangi görevlerde yer aldı?

Ahmet Süleyman Karakaya hangi okuldan mezun oldu? Ne zaman genel müdür yardımcısı oldu?