29 / 04 / 2024

Şemsettin Aydın: Fikirtepe'de ada sayısını ikiye çıkardı!

Şemsettin Aydın: Fikirtepe'de ada sayısını ikiye çıkardı!

Baysaş Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, Fikirtepe' de hedef büyüttü. Şemsettin Aydın, bölgede bir adayla daha anlaştıklarını belirterek 2014 Mart ayında evlerin satışına başlayacaklarını söyledi...



Baysaş Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, Fikirtepe'de hedef büyüttü. Aydın, bölgede bir adayla daha anlaştıklarını belirterek 2014 Mart ayında evlerin satışına başlayacaklarını söyledi. Kadıköy Fikirtepe'de daha önce bir adada kentsel dönüşüm çalışmalarına başlayan Baysaş, proje gerçekleştireceği ada sayısını ikiye çıkarttı. İki ay içinde ruhsatların alınıp projeye başlanması planlanıyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, Fikirtepe'de yaklaşık 3 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm sürecinde dönem dönem sıkıntılar yaşandığım ancak bölgenin riskli alan ilan edilmesiyle planlı ve sağlıklı bir kentsel dönüşüm sürecinin önünün açıldığım kaydetti. 


Şirketin yeni proje alam ise 24 bin metrekareye ulaştı. Her iki adada gerçekleştirilecek projelerin inşaat alam büyüklüğü 180 bin metrekareye yakın olacak. Bu alanların yüzde 40'ı yeşil alan ve donatı alanlarına ayrılacak. Birinci proje adasmda 26'şar kattan oluşan 3 blok yer alacak, diğer adada ise 2 blok yükselecek. Toplam parselde konutların yanı sıra ticari alanlara da yer verilecek. 

516 binada yıkım sürüyor 


İki ada, 147 parselde toplam 516 yapıyı dönüştürmek için kollan sıvadıklarını belirten Şemsettin Aydın, "Yıkımlara başladık. Mimari ekip yeni plan notlan ve Fikirtepe master planı çerçevesi içinde proje çalışmalarına devam ediyor. 2014'ün Mart ya da Nisan ayında eş zamanlı olarak her iki adada da projenin satışına başlayacağız" dedi. 


Bugün Gazetesi 


Geri Dön