Genel

Serdar İnan, sinema yönetmenliğine soyundu!

Kendisini 'Yeni çağın kapısını aralayan çılgın mimar' olarak tanıtan İnanlar İnşaatın patronu mimar Serdar İnan, beşinci ve yeni kitabı 'Asl'ı Suret'i gazete ilanları ve TV reklamlarıyla duyurdu. Çılgın mimarın yeni projesi ise bir İstanbul filmi çekmek..

 

Çılgın mimarın yeni projesi ise, önce İstanbul hakkındaki makale ve şiirlerini bir romanda toplayıp, ardından da bunu sinema filmine dökmek. Yeni kitabını 'kara kutu bulundu' diye sunan Serdar İnan, "Asl'ı Suret, yokluğun rengi siyahı ve bütün renklerin sureti olan beyazı temsil ediyor. İçinde 'Kalem'i ve Kalb'i' adıyla iki kitap var. Bunların birinde 100'e yakın makalem, birinde de 400 şiirim yer alıyor. 1996 yılından beri şiir yazıyorum" diyor.

İstanbul'un geleceğini konu alan şiir ve makaleler yazdığını ve 'kara kutu' tabiriyle dünya halini anlattığını belirten İnan, "Mimarlık dört duvar yapmak değildir, duvara ruh vermektir. Mimar hayatı imar eder, sanatçıdır" diye devam ediyor.

İlk kitabını 2005'te çıkartan İnan, bugüne kadar beş kitap yazdı. "Ömrüm yettiğince kitap yazmaya devam edeceğim" diyen İnan, Robert Kolej'in ardından İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldu. İnan, bugüne kadar yaklaşık 100 projeye imza attı. Her fırsatta İstanbul'a duyduğu aşkı dile getiren Serdar İnan'ın makale ve şiirlerinde, hayalindeki İstanbul mimarisi dikkat çekiyor.

Nuriye Doğu / RADİKAL