Süleyman Demirhan: Deprem yönetmeliğine uygun konut alınmalı!
Uluhan Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Demirhan, deprem yönetmeliğine uygun olan konutların satın alınmasını, ev sahibi olmak isteyenlerin mutlaka konut projelerinin özelliklerini incelemeleri gerektiğini vurguladı...
ISO 9001 Kalite Güvence Sistemi ile İstanbul'da yaşanması olası en şiddetli depreme bile dayanıklı Babil Kuleleri'nin inşasını sürdüren Uluhan Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Demirhan, deprem yönetmeliğine
uygun olan konutların satın alınmasını, ev sahibi olmak isteyenlerin mutlaka konut projelerinin özelliklerini incelemeleri gerektiğini vurguladı.
Esenyurt'un çehresini değiştirecek Acunkent ve Babil Kuleleri iş ve yaşam merkezlerinin yapımını sürdüren Uluhan Grup'un Yönetim Kurulu Başkanı inşaat mühendisi Süleyman Demirhan, İstanbul'da yaşayan ve konut sahibi olmak isteyen yurttaşların birinci önceliğinin depreme dayanıklı konut olması gerektiğini belirtti. Uzun yılların getirdiği birikimle inşaat sektöründe tecrübe sahibi olan Süleyman Demirhan, zemin koşulları nasıl olursa olsun depreme dayanıklı konut inşa etmenin mühendislik açısından mümkün olduğunu, sorunlu olanın denetim dışı sorumsuz projeler olduğunu vurguladı.
Tüm binalar ISO 9001 Kalite Güvencesi'nde olmalı
İstanbul'da yeni inşa edilecek tüm konutların ISO 9001 Kalite Güvencesi belgesine uygun inşa edilmesinin şart olduğunu ifade eden Demirhan, birincil derecede tehlike arzeden konutlarda yaşayan vatandaşların artık daha fazla zaman kaybetmeden yaşadıkları binaları tahliye etmeleri ve hiç kimsenin mağdur edilmeden yeniden inşa edilmesi gereken modern ve çağdaş konutlara kavuşmaları gerektiğinin altını çizdi.
Deprem korkusuyla yaşamak insanca değil
İstanbul'da depreme karşı duyarlılığın yeterli düzeyde olduğunu, ancak yurttaşların çaresizlikten dolayı sesini fazla duyurmadığını belirten Demirhan, içinde bulunduğumuz çağda deprem korkusuyla yaşamanın hiçbir insani ölçüte sığmadığını söyledi. Olası ve şiddetli bir İstanbul depreminde yüz elli ila iki yüz bin binanın tehdit altında olduğunu ifade eden Demirhan, geçtiğimiz günlerde Kütahya'nın Simav ilçesinde yaşanan 5.9 şiddetindeki depremin bile İstanbul'un birçok bölgesinde paniğe neden olduğuna değinerek alınması gereken önlemlere hız verilmesi gerektiğini belirtti.
İstanbul Türkiye'nin yarısı
Türkiye'nin neredeyse tamamının fay hatlarının tehditi altında olduğunu, ancak İstanbul'un bu bakımdan farklı bir anlam taşıdığını söyleyen Demirhan, Türkiye'de yaşayan her altı kişiden birinin İstanbullu olduğunu, sanayinin yüzde 40'ının İstanbul ve periferisinde yer aldığını, vergi gelirlerinin yarısına yakınının İstanbul tarafından karşılandığını hatırlatarak, İstanbul'un yaşayabileceği şiddetli bir depremin Türkiye'nin depremi olacağını, yeniden toparlanana kadar ülkemizin uzun yıllar alması beklenen olumsuz sosyal ve ekonomik sonuçlarla başbaşa kalacağını vurguladı. Demirhan, yetkililerden ilgili tüm meslek odaları ile sektörün ileri gelenleriyle birlikte acil projeler geliştirmek için çağrıda da bulundu.