29 / 04 / 2024

Serdar İnan: Türk müteahhitler marka haline gelecek

Serdar İnan: Türk müteahhitler marka haline gelecek

İstanbul'un lüks konutta Türkiye'nin bir markası haline gelmesi planlanıyor. İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, artık İstanbul'da 20 bin doları bulan metrekare fiyatlarına dikkat çekiyor



2005-2007 yılında lüks konutta metrekare fiyatlarının 10 bin dolara kadar çıktığını söyleyen İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, artık İstanbul'da 20 bin doları bulan metrekare fiyatlarına dikkat çekiyor.

Dubai gibi emlak piyasasında lüks konuta odaklanan pazarlardaki durgunluk ile yabancı yatırımcıların da yönünü İstanbul'a çevirdiğine dikkat çeken İnan, "Yabancıya satışın önü açılırsa satışlar artar. Özellikle de Arabistan, Rusya ve Kazakistan pazarlarına satışın önünün açılması lazım" diye konuştu. İnan, bu engelin kalkmasıyla birlikte metrekare fiyatlarının 30 bin doları göreceğini söylüyor. Lüks konutun kaliteli konut anlamına geldiğine vurgu yapan İnan, "Türk müteahhitlik şirketleri dünya pazarında Çin'den sonra ikinci sırada geliyor. Dünyaca ünlü firmalar ise son yıllarda projelerini Türk mimarlara çizdiriyorlar. Bunun gibi yakında Türk müteahhitler de marka haline gelecek. Şu anda hacim olarak Türk müteahhitler çok büyük ama hala marka haline gelmedi" diye konuştu.
Sabah

 


Geri Dön