28 / 04 / 2024

Serdar Sandal: Yeni imar düzenlemesi için çalışıyoruz!

Serdar Sandal: Yeni imar düzenlemesi için çalışıyoruz!

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Kovid-19 ve depremden etkilenen bölge esnafını ziyaret etti ve "Yeni imar düzenlemesi üzerinde çalışıyoruz. Tüm vatandaşlarımızı hak kaybı olmadan sağlam ve modern yapılara kavuşturmak istiyoruz. Tüm ihtiyaçlarınızda yanınızdayız" dedi.



Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, koronavirüs salgını ve geçtiğimiz ay yaşanan deprem nedeniyle zor günler geçiren esnafı ziyaret etti. Sandal, bu caddeler üzerindeki Mansuroğlu, Manavkuyu ve Adalet Mahallelerindeki esnafı gezdi.

BirGün'de yer alan habere göre; maddi ve manevi olarak dayanmakta zorlandıklarına dikkat çeken esnaf; gelirlerinin yarı yarıya düştüğünü belirterek, bu süreçte desteklerini esirgemeyen Sandal'a teşekkür etti. Sandal, "Herhangi bir ihtiyaç veya talebinizde bize ulaşın. Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

Depremden yoğun olarak etkilenen Manavkuyu, Mansuroğlu ve Adalet Mahalleleri için yeni imar düzenlemesi üzerinde çalışmaların hızla devam ettiğini dile getiren Sandal, şunları kaydetti:

"Siftah yapamayan esnafımızın olduğunu bilmek bizlere büyük üzüntü veriyor. Bu günleri birlikte dayanışmayla atlatacağız. Tüm yurttaşlarımızı sağlıklı, modern binalara kavuşturmak istiyoruz. Önce eski dönemden bugüne kadar gelen ve vatandaşa mağduriyet yaratan konuları çözeceğiz. Sonrasında uygun bir fon bulup, yeni imar düzenlemesini vatandaşlarımıza sunacağız. Yurttaşlarımız hiçbir hak kaybı olmadan mevcut binalarını yıkıp, yapabilecek. Biz her zaman sizinleyiz, sizin yanınızdayız. Her türlü ihtiyacınızda bize ulaşmanız yeterli. İmkanlarımız dahilinde elimizden geleni yapacağımızdan şüpheniz olmasın. Hepimize geçmiş olsun. Hayırlı işler, kazançlar diliyorum."

Bu zorlu süreçte gelirlerinin yarıya düştüğünü ve personel sayılarını mecburen azaltmak zorunda kaldıklarına vurgu yapan vatandaşlar, sadece temel ihtiyaçlar noktasında hizmet veren esnafın bazılarının durumu idare edebildiklerini dile getirdi. Kira, dükkan gelirleri, elektrik, su gibi birçok gideri ödemekte zorlandıklarını belirten bölge esnafı, "Dayanacak gücümüz kalmadı ancak buna da şükür. Artık bir an önce hayatın normalleşmesini diliyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden iş yeri yıkılan esnafa yardım!


Geri Dön