30 / 04 / 2024

Sertaç Kıyıcı: Konut almanın tam zamanı

Sertaç Kıyıcı: Konut almanın tam zamanı

Sertaç Kıyıcı, önümüzdeki günlerde ev fiyatlarının artmasını beklediklerini ifade etti ve birikimi olan vatandaşlara çağrıda bulundu



Soyak Yapı Genel Müdürü Sertaç Kıyıcı, önümüzdeki aylarda konut fiyatlarının artacağını savunarak, "Yatırımcı açısından konut almanın tam zamanı" dedi.

Soyak'ın Karşıyaka'da 2008 Ekim ayında satışa sunduğu 2 bin 250 konutluk Soyak Siesta projesinde evlerin yüzde 10'unu daha tanıtım yapmadan satmayı başardığını vurgulayan Kıyıcı, "Bin 568 konutluk Soyak Mavişehir projemizdeki son 50 konutun satışı devam ediyor. Tanıtım yapmadan ilk hafta satışlarında yoğun ilgiyle karşılaştığımız Soyak Siesta projemizin ilk etap konutlarında da şu ana kadar 225 daire satıldı" diye konuştu.

Soyak Mavişehir projesinde, bina kaplamalarından aydınlatma sistemlerine kadar her aşamanın doğaya dost uygulamalarla oluşturulduğunu ifade eden Kıyıcı, bu uygulamalar arasında dairelerde ozon tabakasına zarar vermeyen, klor içermeyen ve çevre dostu gazlarla çalışan klimaların da bulunduğunu söyledi.
Kıyıcı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Soyak Siesta projesi 'az katlı bina' konsepti ile oluşturuldu. Projenin 372 dairelik ilk etabında 1+1'den 3+1'e kadar değişen büyüklükte, farklı beğenilere hitap edecek daireler bulunuyor. Soyak Siesta'da, sosyalleşmeyi ve dinlenmeyi ana unsurlar olarak belirledik. Konforlu ve huzurlu bir yaşam alanı yaratmak için peyzaja, sosyalleşmeyi sağlamak amacıyla da sosyal tesislere, spor alanlarına, yüzme havuzlarına ve çocuk oyun alanlarına yer verdik. Tasarımda Akdeniz mimarisinin etkisini vurgulamak amacıyla beyaz ve açık pastel renkler kullanıldı."

160 villalık proje
Soyak Yapı Genel Müdürü Sertaç Kıyıcı, "Soyak Siesta yamaçta konumlanması itibariyle, sakinlerini şehir içindeki sıkışıklık hissinden kurtarırken İzmir'in manzarasından maksimum derecede yararlanabilmelerini sağlıyor" dedi. Kıyıcı, bu proje dışında, Urla'da 200 bin metrekare alan üzerinde, 160 villadan oluşan yeni projenin tasarım çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
Sinan Doğan/Yeni Asır


Geri Dön