15 / 05 / 2024

Servetlerini duyanın aklı başından uçtu! Bu kadar paranın çeyreğini bile bir arada görmedik!

Servetlerini duyanın aklı başından uçtu! Bu kadar paranın çeyreğini bile bir arada görmedik!

Servetlerini duyanın aklı başından uçtu! Bu paranın çeyreğini bir arada görmedik bile! New Jersey merkezli Forbes dergisi, her sene dünyanın en varlıklı insanlarının listesini resmen paylaştı. İşte, 2023'te ismini listeye yazdıran dünyanın en varlıklı 10 insanı...



Para bassa bu kadar kazanmaz! Elon Musk, her gün yeni servet yapıyor!

Elon Musk: T24'te yer alan habere göre; Los Angeles doğumlu Elon Musk, dünyanın en varlıklı insanları listesine, 186,9 milyar dolar servetiyle 1. sırada. SpaceX feza şirketinin kurucusu, Tesla otomotiv şirketinin CEO'su ve ürün mimarı, The Boring Company şirketinin kurucusu, Neuralink, Starlink ile OpenAI'nin kurucu ortağı ve ek olarak ilk eş başkanı olan Musk, 2022 senesinde büyük Amerikan toplumsal ağ hizmeti Twitter'ı 44 milyar dolara satın almıştı.

Jeff Bezos'tan gençlere altın değerinde tavsiyeler! 

Jeff Bezos:  Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; New Mexico doğumlu ve Princeton Üniversitesi mezunu olan Jeff Bezos, 115,4 milyar dolar servetiyle, dünyanın en varlıklı insanları sıralamasında 2. sıraya oturdu. Dünya çapında etkinlik yayınlayan Amazon şirketinin kurucusu Bezos, Amazon'un faaliyetlerini çevrimiçi bir kitap mağazası olarak başlattı ve o zamandan beri alanını video ve ses yayını, bulut bilişim ve suni zeka da ek olmak suretiyle muhtelif e-tecim ürünlerine ve hizmetlerine doğru genişletti.

Bill Gates'ten başarının 10 sırrı!

Bill Gates: 67 yaşındaki Amerikalı iş insanı Bill Gates, listeye 105,3 milyar dolar servetiyle 3. basit dahil oldu. Çocukluk arkadaşı Paul Allen ile beraber Microsoft'un kurucu ortaklarından olan Gates, 2010-2013 yılları hariç her sene Forbes'un dünyanın en varlıklı insanı ünvanını elinde tuttu. Gates, firmanın kuruluşundan 1975'ten 2006'ya kadar Microsoft'un ürün stratejisinden öncelikli olarak sorumluydu. Başkalarına karşı mesafeli olmasıyla ün kazanmıştı. 1981'de bir sektör yöneticisi "Gates'in telefonla ulaşılamaz ve telefonlara cevap vermemesi ile meşhur olmasından" yakınma etmişti.

Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault'tan altın değerinde 7 tavsiye!

Bernard Arnault: Fransa doğumlu 73 yaşındaki Bernard Arnault, 102.7 milyar dolar servetiyle, listeye 4. basit girdi. Dünyanın en büyük lüks eşya firması olan LVMH'nin başkanı ve genel müdürü olan Arnault, Nisan 2018'de, Zara'dan Amancio Ortega'nın zirvesine çıkarak modada en varlıklı şahıs olmuştu.

 Servetlerini duyanın aklı başından uçtu! Bu kadar paranın çeyreğini bile bir arada görmedik!

Warren Buffett: 20'nci yüzyılın en başarıya ulaşmış yatırımcılarından biri olarak yayınlanan Warren Buffett, 101.8 milyar dolar servetiyle listeye 5. basit girdi. Berkshire Hathaway yatırım şirketinin CEO'su ve en büyük hissedarı olan Buffet, daha altı yaşlarındayken büyükbabasının bakkal dükkanından satın almış olduğu 6'lı Coca-Cola şişelerinin, tanesini 5 cent kârla satarak, para kazanmaya başlamıştı.

Servetlerini duyanın aklı başından uçtu! Bu kadar paranın çeyreğini bile bir arada görmedik!

Mark Zuckerberg: 38 yaşındaki Amerikalı iş insanı Mark Zuckerberg, 96.9 milyar dolar servetiyle, listedeki 6. isim oldu. Zuckerberg, 2004 senesinde Harvard Üniversitesi'nden girişimci arkadaşları Dustin Moskovitz, Eduardo Saverin ve Chris Hughes ile şu anda CEO'su olduğu toplumsal paylaşım sitesi Meta'yı (Eski adıyla Facebook) kurdu.

 Servetlerini duyanın aklı başından uçtu! Bu kadar paranın çeyreğini bile bir arada görmedik!

Larry Ellison: 78 yaşındaki Amerikalı iş insanı Larry Ellison, listeye 95.2 milyar dolar servetiyle, 7'nci kişi olarak dahil oldu. Ellison, Microsoft'un en büyük rakiplerinden önde gelen Oracle şirkerini satın alarak, bütün satın almış olduğu şirketlerle kurumsal pazarda Microsoft ve SAP'ın en büyük rakibi olmayı başardı.

Google'ın kurucusu Larry Page'den elmas değerinde 8 tavsiye!

Larry Page: 92.4 milyar dolar serveti ile, listeye 8. sıradan giren Larry Page, Stanford'da yüksek lisansını bitirmiş, mezun olduktan sonrasında doktorasını oluşturmaya başlamış sadece tamamlamamıştı. , internet arama motoru Google'ın temel algoritmalarının geliştiricisi ve Sergey Brin ile beraber Google şirketinin kurucusu olan Amerikalı yazılım mühendisi ve girişimci olan Page, şu an Alphabet Inc. şirketinin idare kurulu başkanlığını yapıyor.

Servetlerini duyanın aklı başından uçtu! Bu kadar paranın çeyreğini bile bir arada görmedik!

Steve Ballmer: Listenin dokuzuncu sırasında, net değeri 90,6 milyar dolar olan Amerikalı bir iş adamı olan Steve Ballmer yer alıyor. Yan yana oturduk. 2000 yılından bu yana Microsoft'un yönetim kurulu başkanı olan Ballmer'ın imzası, LA Clippers'a ödenen meblağ olarak NBA tarihinde bir rekora ulaşmakla kalmadı, aynı zamanda Dodgers'ı 2012'de 2.1 milyar dolara sattı. Daha sonra Kuzey Amerika'ya ulaştı. Bir spor takımına ödenen en yüksek meblağ olarak.

Mukesh Ambani, James Bond filmlerindeki evi 79 milyon dolara satın aldı!

Mukesh Ambani: Listede 10. sırada yer alan Yemenli işadamı Mukesh Ambani, 89.7 milyar dolarlık servetiyle listede 10. sırada yer aldı. Petrokimya şirketi Reliance Industries'in CEO'su Ambani, aynı zamanda Asya'nın en zengin adamı. 

SON DAKİKA...Naci Görür'den Türkiye'ye kritik uyarı: 7.4 büyüklüğünde deprem ihtimali! Hemen tıkla, sen de öğren!
Gram altın ve dolar tam bu kadar olacak! Dolar uçacak, altın çıldıracak! Hemen acilen bakın, geri kalmayın!
Altının rotası belli oldu! Altın düşecek mi, yükselecek mi? Uzmanı resmen yanıtladı!

Geri Dön