28 / 04 / 2024

Ses yalıtımı ile binalarda gürültü tarih oluyor!

Ses yalıtımı ile binalarda gürültü tarih oluyor!

Apartman ve sitelerde zaman zaman mahkemelere dahi taşınan tartışmalara neden olan "komşu gürültüsü",yeni konut projelerinde tavan, taban, cam ve duvarlarda, ses yalıtımına özel önem verilmesiyle birlikte son buluyor.



Apartman ve sitelerde zaman zaman mahkemelere dahi taşınan tartışmalara neden olan "komşu gürültüsü",yeni konut projelerinde tavan, taban, cam ve duvarlarda, ses yalıtımına özel önem verilmesiyle birlikte son buluyor. İnşaat sektöründeki yoğun rekabet, rakiplerinin önüne geçmeye çalışan firmaları yeni arayışlara yöneltiyor. Özellikle kule konut projelerinde müşterilerine "sıfır sorun" vaadinde bulunan Firmalar, komşular arasında bazen hayatı çekilmez hale getiren gürültü sorununu yok eden çözümler üretiyorlar. 


Konutkent'le yapımı süren Azel Kule de ses yalıtımını olmazsa olmazları arasına koyan projelerin arasında yer alıyor. Azel Gayrimenkul Mali ve Finans Danışmanı Nihat Aslantaş, normal konutlarda 15 santimetre olan kat aralığını, ses emici özelliği bulunan malzemeler de kullanarak 30 santimetreye çıkarttıklarını, ayrıca tüm odalarda ve oılak kullanım alanlarında asma tavan uygulaması yaparak ses yalıtımını pekiştirdiklerini anlattı. 


Anayurt


Geri Dön