02 / 10 / 2024

Sevgili Yapı'nın yeni projeleri yolda!

Sevgili Yapı'nın yeni projeleri yolda!

Sevgili Yapı, önümüzdeki dönemde Ataşehir'de bir iş merkezi projesi üzerinde çalışıyor. Şirketin ayrıca Anadolu yakası sahil şeridi üzerinde planladığı bir konut projesi daha bulunuyor




Sevgili Yapı, ağırlıklı olarak İstanbul'un Anadolu yakasında konut projeleri ile tanına bir firma. 1975 yılında 3 kardeş tarafından küçük bir aile şirketi olarak temelleri atılan Sevgili Yapı, kurulduğu günden bu yana, Kozyatağı, Bostancı, Suadiye, Çiftehavuzlar, Fenerbahçe, Feneryolu, Kızıltoprak ve Kartal bölgesinde toplamda 2 bine yakın konut üretti. Şirket, bu projeleri üretirken de birçok ilke imza attı. Örneğin; İstanbul'da bir apartman dairesinde kombiyi ilk olarak kullanan şirketin ilkleri bununla sınırlı değil elbet. Yine Bostancı bölgesinde ilk yüzme havuzlu siteleri inşasında Sevgili Yapı'nın imzası var.

Kurucuların yanı sıra Sevgili Yapı'nın yönetiminde şu anda ikinci kuşak da işbaşında bulunuyor. Şirketin yönetiminde ikinci kuşağı temsilen şu isimler yer alıyor:

"Cemal Sevgili (Üretim ve Şantiye'den Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi), Yaşar Sevgili (Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi) ve Rıza Sevgili (Satınalma ve Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi)"

Yeni projeler yolda

Feneryolu'nda Korupark ve Maltepe Sahilde de bir projelerinin devam ettiğini belirten Sevgili Yapı Satınalma ve Mali İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Rıza Sevgili, şirketin önümüzdeki döneme ilişkin hedeflerini şöyle sıralıyor:

"Şuan Ataşehir'de bir iş merkezi projesi üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Öte yandan yine Anadolu yakasında sahil şeridi üzerinde planladığımız bir konut projemiz daha bulunuyor. Fakat şu an için bu projelerimizi bir süre beklemeye aldık. Öncelikli hedefimiz başlamış olduğumuz projeleri tamamlamak. Açıkçası Sevgili Yapı olarak bu kriz ortamında kontrolsüz bir şekilde, çok fazla açılmayı uygun bulmuyoruz. Bizce bu düşünce yapısı herkes için geçerli olmalı. Hem firmalar hem de konut sahibi olmak isteyenler ayağını yorganına göre uzatmalı ve finanssal bir darboğaza girmeyecek şekilde hedeflerini belirlemeliler."
 
Sevgili Yapı'nın biten devam eden projeleri

Sevgili Residence: Bağdat Caddesi'ne 200 metre mesafede yer alan proje 5,5 dönümlük bir alan üzerine inşa edildi. Toplam 58 daireden oluşan proje kapsamında kapalı ve açık yüzme havuzu, squash salonu, fitness salonu, sauna, fin hamamı, çocuk parkı, yürüyüş parkuru, dinlenme alanları, iki katlı kapalı otopark, her daire için 4 metrekarelik depolar bulunuyor. Bu projede 60 kişilik bir sinema salonu da var. Proje, 2008 yılında tamamlandı.

Belli Park: Suadiye'de bulunan Belli Park Projesi, 10 kattan oluşuyor. Projede, 175 metrekare büyüklüğünde, 4 oda 1 salon olarak üretilen dairelerde ebeveyn banyosu ve ebeveyn giyinme odası bulunuyor. Proje, geçtiğimiz mart ayında tamamlandı.

Feneryolu Korupark: İstanbul'un merkezi bölgesinde, Bağdat Caddesi'ne çok yakın konumda olan Feneryolu Korupark Projesi'nde 26 daire bulunuyor. 175 metrekare büyüklüğünde 4+1 tipinde dairelerin yer aldığı projenin Haziran 2010'da teslim edilmesi planlanıyor.

Maltepe Sahil: Maltepe sahilinde, deniz otobüsü iskelesinin tam karşısında devam idin proje 14 daireden oluşuyor.

2010 yılının başlarında teslim edilecek proje, 210 metrekare 4+1 ve 313 metrekarelik 7+1 tipinde dairelerden oluşuyor. Projede yüzme havuzu ve kapalı garajımız bulunuyor.
Okhan Şentürk/Ekonomist


Geri Dön