03 / 05 / 2024

Seydişehir'de belediyenin arsa satışına tepki geldi!

Seydişehir'de belediyenin arsa satışına tepki geldi!

Seydişehir Alaylar 2 Mahailesi. 804 Sokak. Innak sitesi karşısında bulunan arsanın belediye tarafından satılarak apartman yapılması, sokak sakinleri tarafından tepkiyle karşılandı...



Apartman sakinlerinden Semra Sevinç. Ahmet Büyükeken. Arif Girgin, Süleyman Berber, yaptıkları açıklamada, buraya yapılan inşaatla kendilerinin mağdur edildiğini ileri sürdü. 

Daha önceki belediye başkanının imar planı değişikliği yaparak arsayı yeşil alandan konut sahasına dönüştürdüğünü anımsatan apartman sakinleri, şunları kaydetti: "Şu anki başkan da burasını inşaat firmasına satmış ve apartman yapılıyor. İdari mahkemeye verdik; dava devam ediyor. Belediye başkanını buraya çağırdık. Geldi ve bİ7i dinlemeden yalancılıkla suçlayıp gitti. Herhangi bir olumsuzlukta buraya ne ambulans ne de itfaiye girebilir. Apartmanımıza dahi girecek bir yol kalmadı. Belediye cncümcnincc satılan yeşil alanımızın derhal iptalini istiyoruz." Apartman sakinleri. Kaymakam Tuncay Sonel ile görüşerek sorunlarını dile getirdi Sonel ise Belediye Başkanı Abdulkadir Çat ile göıüşerek bir yol haritası belirleyeceklerini söyledi. 

BELEDİYE BAŞKANI ÇATTAN YANIT Çat. konuyla ilgili yaptığı açıklamada. 1989'da revizyon imar planında parselin yeşil alan olması ve arsaya çevrilmesinin söz konusu olmadığını belirtti. 

İmar adası içinde kalan ve Seydişehir Belediyesi mülkiyetinde bulunan 636 ada 14 nolu parsele 1995 yılında yapılan plan tadilatıyla kütle blok konulduğunu kaydeden Çat. parselin 23 Temmuz 2012 tarihindeki açık artırmayla ihalesinin gerçekleştirildiğini ifade etti. 


Anadolu Telgraf


Geri Dön