29 / 04 / 2024

Seyhan'da iki kez mühürlenen inşaatta çalışmalar sürüyor!

Seyhan'da iki kez mühürlenen inşaatta çalışmalar sürüyor!

Seyhan Belediyesi Yeni Baraj Mahallesi'nde bir inşaatı iki kez mühürledi. Bunu takmayan firma, mührü kırıp çalışmayı sürdürdü.



Adanalı müteahhitlere, "Çalışma arkadaşlarıma yapılan iş yasal değilse 'kırılacak, yıkılacak' diye talimatımı verdim. Arkadaşım da olsa affetmem, yıkarım. Sizler de işlerinizi projesine uygun yapın yoksa sonucuna katlanırsınız" şeklinde gözdağı veren Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı verdiği inşaatın yükselmesini bir türlü durduramıyor. Belediyenin iki kez mühürlediği inşaat tüm hızıyla devam ederken, apartman sakinleri Seyhan Belediyesi görevlileri hakkında "görevi kötüye kullandıkları" gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Yeni Baraj Mahallesi'nde müteahhitlerin adeta Seyhan Belediyesi'ne kafa tutuğu imar skandalının temelleri Azim Öztürk'ün başkanlığı döneminde atıldı. Yenibaraj Mahallesi'ne yönelik yapılan imar uygulamasından sonra bahçesinden yaklaşık 70 metrekarelik alanın komşu parseldeki inşaatın konut yoğunluğun arttırılması için gasp edildiğini ileri süren Müzeyyen Hanım Apartmanı sakinleri, sorunun çözümü için mahkemeye başvurdu.  Adana  2'nci İdare Mahkemesi, gerekli soruşturmayı tamamladıktan sonra yürütmenin durdurulmasına karar verdi. 


FOTOĞRAFLA BELGELEDİLER 

Mahkemenin 9 Temmuz 2015 tarihinde verdiği karar 21 Temmuz günü uygulamaya konuldu ve inşaat Seyhan Belediyesi tarafından mühürlendi. Bunu takmayan Adakonut inşaat firması, ertesi gün mührü kırarak çalışmaya kaldığı yerden devam etti. Müzeyyen Hanım Apartmanı sakinleri bu durumu fotoğraf ve görüntülerle belgeledi. Avukatları aracılığıyla Seyhan Belediyesi'ne ve BİMER'e başvurup inşaatın yeniden durdurulmasını ve sorumlular hakkında yasal işlem yapılmasını istedi. Arka arkaya gelen şikayetleri üzerine inşaat bir kez daha mühürlendi. 


GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMA

Adakonut inşaat firması ikinci kez mührü kırarak çalışmaya devam etti. Bu arada Seyhan Belediyesi, inşaat firmasıyla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Yaptıkları tüm girişimlere karşın inşaatın yasal olmayan bir şekilde sürmesine engel olmayan apartman sakinleri, "Ne oluyor bir türlü anlayamıyoruz. Burası dağ başı mı? İnşaat firması ne yasa tanıyor, ne belediyeyi takıyor. Seyhan Belediyesi uyuyor" dedi.


Sabah Güney



Geri Dön