27 / 04 / 2024

Seyit Torun kimdir?

Seyit Torun kimdir?

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Seyit Torun kimdir? Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Seyit Torun ne zamandan beri belediye başkanı olarak görev alıyor? İşte Seyit Torun'un biyografisi...



Seyit Torun kimdir?

Seyit Torun, 1968 yılı Ordu Ulubey İlçesi doğumlu. İlk ve Orta öğrenimini Ulubey’de, lise öğrenimini ise Ordu’da tamamlayan, Seyit Torun Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı.


Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat bölümünü bitirerek 1990 yılında İktisatçı olarak mezun oldu. 

     

1994 Yerel Seçimleri’nde Ulubey İlçesinde Cumhuriyet Halk Partisine katılarak, Cumhuriyet Halk Partisi’nden Ulubey Belediye Başkanı seçildi. 


Bir dönem Ulubey Belediye Başkanlığı yaptı. Belediye Başkanlığı döneminde belediyecilik konusunda Almanya ve Hollanda’da araştırma ve incelemelerde bulundu. 


1999 yılı Yerel Seçimi’nden sonra CHP İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 2004 Yılında Demokratik Sol Parti’ye katılarak Belediye Başkanı seçilen Seyit TORUN 2009 yerel seçimlerinde tekrar bu göreve seçildi. 

     

2011 yılı başında Cumhuriyet Halk Partisi'ne katılan Belediye Başkanı Seyit Torun, iyi derecede İngilizce biliyor. Başkan Seyit Torun, evli ve bir çocuk babasıdır.




Geri Dön