Seyitnizam İşçi Blokları'nda ilk imzalar atıldı! 82 daire, 14 bina için kentsel dönüşüm başlıyor!
10 senedir kentsel dönüşüm sürecinde olan Seyitnizam İşçi Blokları’nda ilk imzalar resmen atıldı. Zeytinburnu Belediyesi’nin garantörlüğünde özel sektörle yapılan anlaşmada, toplamda 82 konut yenilenecek ve hak sahiplerine verilecek. İşte ayrıntılar...
Yapımına 1960’larda başlanan Seyitnizam İşçi Blokları, 10 senedir kentsel dönüşüm için mücadele veriyordu. Zeytinburnu Belediyesi tarafından gerçekleştirilen plan tadilat çalışmasının ardından 14 binanın yer aldığı 82 adet konut için kentsel dönüşümün önü açılmış oldu.
Seytinizam İşçi Blokları hak sahipleri; Zeytinburnu Belediye Başkanlığı Binası’nda yapılan törende özel sektörle ilk imzalarını attı.
Zeytinburnu Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, Seyitnizam İşçi Blokları İmza Töreni’nde açıklamalarda bulundu. Binaların depreme dayanıklı hale getirilmesine ilişkin yeni bir adım attıklarını vurgulayan Arısoy, "Seyitnizam işçi bloklarındaki 82 dairelik, 14 binalık dairelerin, konutların dönüşümüyle ilgili ilk imzayı buradaki hak sahiplerinin temsili değerli hemşehrilerim atacaklar. Bunun ardından herkesin bildiği gibi uzlaşma sürecinde bütün mahallelere gidilecek. Bilindiği gibi biz daha önce Seyitnizam İşçi Blokları’ndaki dönüşümü yapmak için bir plan düzenlemesi yapmıştık. O plan düzenlemesi sayesinde büyük mesafe alınmış oldu" ifadelerini kullandı.
Ömer Arısoy, davulla zurnayla yıkımlar yapıldığının altını çizdi ve "Vatandaşlarımız tez zamanda inşallah güvenli evlerine kavuşurlar. Allah nasip ederse hemşehrilerimizin desteğiyle önümüzdeki dönemde de Zeytinburnu’ndaki binaların, evlerin depreme dayanıklı hale getirmesi konusunda ben ve mesai arkadaşlarım emek vermeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.
Seyitnizam İşçi Blokları Temsilcisi Fatih Ünal da pek çok müteahhitle görüştüklerini ancak temelde anlaşamayarak zaman kaybettiklerini dile getirdi.
Fatih Ünal, konuya ilişkin açıklamasında "Enflasyonun yüksek olması nedeniyle inşaat firmaları bizim bölgemize girip inşaatı bitirme ve tamamlama yönünde herhangi bir garanti sağlamadı. Biz bundan çok sıkıntı duyduk. Bir de deprem gerçeği mevcut. Zaman bizim aleyhimize işliyor. Halk olarak resmen taksimetre bizim aleyhimizde çalıştığı için biz buna hız vermek istedik. Bu bizim için önemli bir durumdu. Herkes gözümüzün içine bakıyor. O bölgenin insanları ekonomik açıdan çok iyi bir durumda değil. Ancakl inşallah Allah’ın izniyle inşaat şirketimizle birlikte bu işi bitireceğiz" ifadelerini kullandı.
Temsilci Ünal, kendisine yöneltilen "Belediyenin buradaki rolü ne oldu?" sorusunu da yanıtladı. Belediyenin yol gösterici olduğunun altını çizen Ünal, "Mevcut planlar öncesinde bizim haklarımız alınmıştı. Artışlarımız yoktu, arsalarımıza girilmişti, belirli metrekarelerimiz de azaltılmıştı. Bizim arsalarımız kendimize ait bahçelerimiz olmasına rağmen onlar yok sayıldı. Ömer Başkan bize yol gösterdi. Gece gündüz çalışıp bu projeleri genişlettiler" diye konuştu.
Kök projelere kadar tapulara inip gerçek değerleri kendilerine teslim ettiklerini, kendilerinin belediyeden almış oldukları bu garantörlükle birlikte rahat hissettiklerini vurgulayan Ünal, "Çünkü başka ilçelerde başlayıp tamamlanmayan ya da tamamlanıp teslim edilmeyen bir takım inşaatlar olduğunu biliyoruz" dedi.
Konut yatırımcıları dikkat: Bu ilden ev alırsanız, kazanırsınız!