09 / 05 / 2024

Seyrantepe Spor Kompleksinin çimleri Hollandadan geldi!

Seyrantepe Spor Kompleksinin çimleri Hollandadan geldi!

Varyap-Uzunlar Ortak Girişimi tarafından inşaatının yüzde 95’i tamamlanan Seyrantepe Spor Kompleksi’nde, Hollanda’da son teknoloji uygulanarak üretile saha çimlerinin yerleştirme işlemi tamamlandı



Dünyanın sayılı stadyumları arasında gösterilen Seyrantepe Spor Kompleksi inşaatında, sona yaklaşılıyor. Varyap - Uzunlar Ortak Girişimi tarafından inşa edilen Seyrantepe Spor Kompleksi inşaatının yüzde 95’i tamamlanırken, kompleksin 41.000 m2’lik alanına peyzaj uygulamasına başlandı. Ülkemizde çok az stadyumda bulunan alttan ısıtma sisteminin kullanıldığı Seyrantepe Spor Kompleksi sahasının pezajında kullanılan çimler Hollanda’da, son teknolojik yöntemler uygulanarak üretildi.

Çimlerin şantiyeye gelişi, taraftar kitlesi tarafından Edirne’den İstanbul’a kadar refakat edilerek izlendi ve çimlerin yerleştirme süreci, kompleksin http://seyrantepesporkompleksi.com internet sitesinden 350.000 kişi tarafından takip edildi.

Sözleşme kapsamında olmayan ek işler Varyap-Uzunlar Ortak Girişimi’ne devredildi. Galatasaray Kulübü tarafından yapılması planlanan birtakım ek işler, Galatasaray Kulübü’nün  TOKİ  ile yaptığı anlaşma dahilinde yüzde 10’luk keşif artışı ile Varyap-Uzunlar Ortak Girişimi’ne devredildi. Ligin ikinci yarısından itibaren maçlar Seyrantepe Spor Kompleksi’nde oynanabilecek

Seyrantepe Spor Kompleksi, Varyap-Uzunlar Ortak Girişimi tarafından hedeflendiği kalite ve hızda ilerlerken, diğer yandan çevre yolları, ana yollarla bağlantıları, çevre düzenleme çalışmaları devam ediyor. 2016 UEFA kriterlerine uygun olarak inşaa edilen ve 2 bodrum kat ile tribün yapısının altında tasarlanan 6 normal kattan oluşan Seyrantepe Spor Kompleksi’nin tribünleri ise 5.500 ton ağırlığında çelik çatı ile kapanıyor. Stadyum, 195.00 m2 kapalı alanı, 52.700 seyirci kapasitesi, 3.225 araçlık kapalı ve açık otoparklarının yanı sıra son sistem elektronik ve mekanik ekipmanları ile sporseverlere  hizmet verecek.

Sadece haftanın belirli günleri futbol müsabakalarının yapıldığı bir tesisin ötesinde, sürekli yaşayan bir yapı prensibine uygun olarak inşa edilen Seyrantepe Spor Kompleksi, diğer statlarda olmayan engelli seyircilerin ve refakatçilerinin, diğer seyircilerle beraber oturarak tribünden maç izlemesini sağlayacak koltuk düzeni ile de dikkat çekiyor. 

Seyrantepe Spor Kompleksi Hakkında:

Türkiye’nin en büyük spor komplekslerinden biri olacak Seyrantepe Spor Kompleksi, 52 bin 647 seyirci kapasiteli olarak, 82 bin metrekarelik imar alanında inşa ediliyor. 46 bin seyirci koltuğu, 4 bin 710 VİP  ve 176 adet engelli ve refakatçi koltuğunun yer alacağı statta, 1.760 koltuk kapasiteli 157 loca yer alıyor. 6 adet yürüyen merdiven, 10 asansör ile hizmet verecek olan stadyum, 2. 913’ü kapalı olmak üzere 3.019 araçlık otoparka sahip. Metro ile sağlanacak otopark alanları da dahil edildiğinde stadyumun toplam otopark kapasite 4 bin 500 araca kadar çıkıyor. Çok amaçlı tasarlanan statta  restoran, büfe gibi sosyal alanların yanı sıra 2 tane de spor salonu yer alacak. 
 
Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Seyrantepe'nin çimleri Hollanda'dan  
 
 
Dünyanın sayılı stadyumları arasında gösterilen Seyrantepe Spor Kompleksi inşaatında sona yaklaşılıyor.

Varyap ve Uzunlar Ortak Girişimi tarafından inşa edilen stadyum inşaatının yüzde 95'i tamamlanırken, kompleksin 41 bin metrekarelik alanına peyzaj uygulamasına başlandı. Türkiye'de çok az stadyumda bulunan alttan ısıtma sisteminin kullanıldığı Seyrantepe Spor Kompleksi sahasının peyzajında kullanılan çimler ise Hollanda'da, son teknolojik yöntemler uygulanarak üretildi.

Çimlerin şantiyeye gelişi, taraftar kitlesi tarafından Edirne'den İstanbul'a kadar refakat edilerek izlendi ve çimlerin yerleştirme süreci, kompleksin internet sitesinden 350 bin kişi tarafından takip edildi. Galatasaray Kulübü tarafından yapılması planlanan birtakım ek işler, Galatasaray Kulübü'nün TOKİ ile yaptığı anlaşma dahilinde yüzde 10'luk keşif artışı ile Varyap-Uzunlar Ortak Girişimi'ne devredildi. Ligin ikinci yarısından itibaren maçlar Seyrantepe Spor Kompleksi'nde oynanabilecek. 6 normal kattan oluşan kompleksin tribünleri ise 5 bin 500 ton ağırlığında çelik çatı ile kapanıyor. Stadyum, 195 bin metrekare kapalı alanı, 52 bin 700 seyirci kapasitesi, 3 bin 225 araçlık kapalı ve açık otoparklarının yanı sıra son sistem elektronik ve mekanik ekipmanları ile sporseverlere hizmet verecek.
Zaman


Geri Dön