28 / 07 / 2024

Seyrantepe Stadı'na GS Bonus Kart'la girilecek

Seyrantepe Stadı'na GS Bonus Kart'la girilecek

Galatasaray, Garanti Bankası ve Denizbank ile imzaladığı anlaşmayla, taraftarları için TT Arena'ya özel bir kartla giriş zorunluluğu getiriyor


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Galatasaray Spor Kulübü, Garanti Bankası ve Denizbank ile yaptığı 4 yıllık GS Bonus Kart anlaşmasıyla Türk futbolunda stadyuma kartlı giriş zorunluluğu getiriyor. Galatasaray taraftarları 2010'da bitmesi planlanan Türk Telekom Arena Stadyumu'na biletlerini GS Bonus kartı alarak girebilecekler.
Kulübün yabancı takımlarla oynayacağı maçları izlemek isteyen diğer kulüp taraftarları da Galatasaray'ın bu özel taraftar kartıyla alınacak biletle TT Arena'ya girebilecek.
Galatasaray tarafları, ek bir ödeme gerektirmeyen GS Bonus kartını, Garanti ve Denizbank şubeleri ile internet şubelerinden veya 5110'a GS Bonus mesajı atarak alabilecekler.
Böylece Galatasaray Kulübü, karta yüklenen bilgilerle taraftarının kim olduğunu rahatlıkla tespit edebilecek. Bilet alındığı zaman biletin kim tarafından alındığı ve bu kişinin statda nerede oturacağı önceden belirlenmiş olacak. 
Düzenlenen basın toplantısında uygulamanın dünyada bir ilk olacağını ileri süren Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, dört yıl sonunda Galatasaray'ın 1 milyon GS Bonus'lu taraftara kavuşmayı ve yıllık 35 milyon lira gelir elde etmeyi planladığını söyledi.

Bonus'un tüm özellikleri var
Galatasaray taraftarları dokun - geç (paypass) özelliğine sahip olan kartla stat içinde 35 TL ve altında tutarlarda alışveriş de yapabilecekler.  GS Bonus karta sahibi olan taraftarlar 380 bin üye iş yerinde geçerli olan bonus kartın bütün özelliklerinden yararlanacaklar.
GS Bonus'un Galatasaray taraftarlarına sunduğu bazı avantajlar ise şunlar:
-  Galatasaray Futbol Takımı'nın, Turkcell Süper Lig, Avrupa Kupaları ve Türkiye Kupası'nı kapsayan tüm iç saha maçlarına, biletlerin satışa sunulduğu ilk 2 gün öncelikli satın alma hakkı.
-  GS Store'larda sadece kart sahiplerine özel kampanyalardan ve indirimlerden yararlanma hakkı.
-  100 TL'lik alışverişlerde 20 TL Bonus.
-  8 taksit imkânı.

 

GS BONUS NE GETİRECEK?
-  Kulüp ve güvenlik hangi taraftarın maç bileti aldığını bilecek. Holiganizmin önüne geçilecek.
-  Kulüp başkanlarının en büyük derdi tribün liderlerine bedava bilet bitecek.
-  Statta da dışarıda da alışveriş  kartla yapılacak, kulüp para kazanacak.

 

HUKUKÇU GÖZÜYLE
‘Taraftarın yerini bilmek kulübün hakkı'
UEFA Tahkim Kurulu Üyesi Dr. Levent Bıçakçı, Galatasaray Spor Kulübü'nün TT Arena Stadyumu'unda başlatacağı kartlı bilet satışının kulübün doğal hakkı olduğunu söyledi. Stadyumdaki bütün olaylardan kulüplerin sorumlu tutulduğunu ifade eden Bıçakçı, “Dünyada Türkiye'de olmayan bir uygulama var. Kulüpler taraflarını bütünleştiren uygulamalarda bulunuyorlar. Kulüp taraftarına sahip çıkıyor. Kulüp, nerede kimin oturduğunu bu uygulamayla öğrenecek. Kulüp, Avrupa maçlarında da bütün stattan sorumlu olduğuna göre Galatasaray taraftarı olmayan diğer tarafları da bu şekilde stadyuma almak istemesi doğal hakkıdır. Olay çıktığında, seyircisiz maç cezası aldığında ‘Bu benim taraftarım değil' diyemez. Son derece iyi bir uygulama olur.
Kadife Şahin/Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Telekom Arena'nın bileti Bonus olacak Cimbom 35 milyon lira alacak
 
Türk Telekom Arena Stadı'nın bitişini bekleyen Galatasaray, Garanti ile Denizbank'ın işbirliğiyle oluşan GS Bonus Card'dan 35 milyon lira gelir elde edeceği bir uygulamaya imza attı. Buna göre, GS Bonus Card'ı olmayan taraftar Türk Telekom Arena'ya giremeyecek. Bu durumda, stada giriş bileti sadece rakip taraftar için basılacak.


DENİZBANK ve Garanti Bankası işbirliği ile oluşturulan GS Bonus Card'tan yıllık 35 milyon lira gelir bekleyen Galatasaray, kartı olmayan taraftarı yeni stadyumu Türk Telekom Arena'ya almayacak. Hem kredi kartı hem de ön ödemeli kart özelliği taşıyacak olan GS Bonus için bankalarla 4 yıllık bir anlaşmaya imza atan Galatasaray, 4 yılda 1 milyon kart sayısına ulaşmayı hedefliyor. Galatasaray Spor Kulübü Başkan Yardımcısı Yiğit Şardan, 6 aylık çalışmanın sonucunda taraftara gerçek bir ‘akıllı kart' sunduklarını belirtirken, “Bu kart sahip olduğu özellilerle ‘bir ilk'. Bu kart kredi kartının özelliklerinin yanısıra birçok özelliği olacak. Bonus'un tüm özelliklerinin yanı sıra kombine/maç bileti alımından temassız özelliği ile saha içi bozuk para ödemelerini yapmaya kadar pekçok özelliği bulunacak. GS Bonus Card'ı olmayan Türk Telekom Arena'ya giremeyecekler. Bunun için herkes kartını alsın” dedi.
Yılda 35 milyon TL gelir
Rakip takım taraftarının sahaya nasıl gireceği konusunda “Sadece onlar için bilet basacağız” derken, Galatasaray maçlarını takip etmek isteyen ancak Galatasaraylı olmayan futbolseverlere ‘Maça Galatasaraylı bir arkadaşları ile gelmelerini önerdi. Şardan, 4 yıl sonunda 1 milyon kart sahiplerine ulaşmaya çalıştıklarını ve 35 milyon lira gelir beklediklerini açıklarken, “Taraftarın cebinden hiçbir ek ücret çıkmayacak. 3 ay içinde bu kartı alandan ise yıllık kart ücreti alınmayacak” dedi.
Nakit kullanılmayacak
Denizbank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, nüfusun yüzde 86'sının bir takım tutmasına karşın Türkiye'de spor endüstrisinin büyüklüğünün 6 milyon dolar olduğuna dikkat çekerken, bu endüstrinin büyümesini desteklediklerini vurguladı. GS Bonus Card ile dünyada ilk olarak bileti de ödeme sistemlerine adapte ettiklerini belirten Ateş, stadyum içinde para kullanımını ortadan kaldırmayı hedeflediklerini söyledi. Garanti Bankası Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin de, “Bu kadar yıldan sonra hâlâ taraftar kartların peşinde koşuyorsak, bilinki farklı bir şey koyuyoruz üstüne” derken, bu kartların hem kimlik hem he de bilet gibi kullanılacağını vurguladı.

Futbolcular oynadı Rijkaard şaşırdı

GS Bonus'un reklam filminde Nonda, Servet, Emre ve Keita Gökhan Zan rol alırken, Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, “Takımımda çok yetenekli futbolçuların olduğunu biliyordum ama onların reklam filminde başarılı bir şekilde oynamaları beni çok şaşırttı. Taraftarlarımız bu kartları alsın” diye konuştu.

Pası verdik golü taraftar atsın

GALATASARAY Kulubü Başkanı Adnan Polat, araştırmaların Türkiye nüfusunun yüzde 86'sının yani 65 milyon kişinin bir takım tuttuğunu, Galatasaray'ın 25 milyon kişiyle en yüksek taraftara sahip olduğunu iddia ederek, “Bu projelerde taraftarlar bizi desteklesin. Onlara pası verdik, bu defa golü onların atmasını bekliyoruz” diye konuştu. Türk takımlarından Avrupa'da her zaman başarı beklendiğine de değinen Polat, “Rakiplerimizin bütçeleri bizim bütçelerin kat be kat üstünde. Böyle olunca onlarla mücadele etmek zor oluyor. Şimdi taraftarların günlük harcamaları üzerinden kulübe gelir sağlanacak” diye konuştu.

Tribün terörünü engelleyecek

GALATASARAY'ın yeni kartı GS Bonus'un, TT Arena'ya girişin tek yolu olarak belirlenmesi, stadlarda ‘tribün terörü' yaratan holiganlara bedava bilet verildiği iddialarının da önüne geçecek. Yiğit Şardan, kart sahibi olmayanın TT Arena'ya giremeyecek olmasının böyle bir olumlu sonucu olacağını da söyledi.
Hürriyet

Bonus kartı olmayan Galatasaraylı Aslantepe'de maç seyredemeyecek  
 
Galatasaray, stattaki bütün işlemlerde para kullanımına son veren banka kartı uygulaması başlattı. DenizBank ve Garanti Bankası işbirliğinde hayata geçirilen GS Bonus Card, Sarı-Kırmızılı kulübün taraftarlarına önemli avantajlar sağlıyor. 
 
Karta sahip olmayan taraftarlar, inşaatı süren ve gelecek yıl ekimde hizmete açılması planlanan Seyrantepe'deki Aslantepe Stadı'nda maç seyredemeyecek. Galatasaray'ın burada oynayacağı maçların biletleri kartlara yüklenirken, stadyuma girişler kart ile yapılacak. Kulüp sadece rakip takımın taraftarları için bilet basacak.
Galatasaray'ın taraftarlarına özel 'GS Bonus Card'ın tanıtımı dün kulüp başkanı Adnan Polat, başkan yardımcısı Yiğit Şardan, DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş ile Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin tarafından yapıldı. Altı aylık bir çalışma sonucu hizmete sunulan GS Bonus Card için DenizBank ve Garanti Bankası ile 4 yıllık bir anlaşmaya imza atan Galatasaray, 4 yılda 1 milyon kart sayısına ulaşmayı hedefliyor. Kulübün yıllık gelir hedefi ise 35 milyon lira. Classic, Gold ve Platinum olmak üzere üç farklı kart tipi ve 2 ayrı kart görseli bulunan GS Bonus, Master Card Paypass altyapısı ile temassız ödeme özelliğine de sahip. Kart, 35 liranın altındaki ödemeleri bozuk para taşımadan, hızla gerçekleştirme imkanı veriyor. Seyrantepe'deki Türk Telekom Arena Stadı'nın gelecek sezon açılışıyla birlikte GS Bonus Card, dünyada ilk olan bir uygulamayı da başlatacak. Galatasaray'ın burada oynayacağı resmî maçların biletleri GS Bonus Card'lara yüklenirken, stadyuma girişler kart ile yapılacak. Karta sahip olmak isteyen taraftarların cep telefonlarından GSBONUS yazıp, 5110'a kısa mesaj atmaları gerekiyor. Ayrıca, DenizBank ve Garanti Bankası şubeleri ile her iki bankanın internet şubeleri ve çağrı merkezleri üzerinden de başvuru yapılabilecek. Kartın tanıtım toplantısında konuşan Galatasaray Başkanı Adnan Polat, taraftarların kulüpten Avrupa'da büyük başarılar beklediğini, ancak rakiplerin büyük bütçelerine karşılık Türkiye'de takımların gelirlerinin az olduğunu söyledi. Taraftarın bu hizmetlerden yararlanarak kulübe destek olmasını isteyen Polat, "Tüm taraftarlarımızdan beklentim, biz pası atıyoruz, onlar golü atsın." ifadesini kullandı. DenizBank Finansal Hizmetler Grubu Başkanı Hakan Ateş, Türkiye'de spor endüstrisinin ekonomik değerinin 6 milyar dolar olduğunu, nüfusunun yüzde 86'sı futbolla ilgilenen bir ülke için bu değerin az olduğunu kaydetti. Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin ise "Bu kartı aldıkları takdirde Galatasaray'a destek vermiş olacağız. Galatasaray da elde ettikleri gelirlerle daha iyi altyapılar ve daha iyi sporcular yetiştirecek." şeklinde konuştu.
Yetkin Bilgin/Zaman


Geri Dön