01 / 05 / 2024

Seyrantepe'deki polis lojmanları yeniden yapılacak! İhaleyi DAP Yapı'nın iştiraki Eltes İnşaat kazandı

Seyrantepe'deki polis lojmanları yeniden yapılacak! İhaleyi DAP Yapı'nın iştiraki Eltes İnşaat kazandı

İstanbul Seyrantepe'deki polis lojmanları, önce TOKİ'ye sonra Emlak Konut'a geçtiği duyuruldu. Buna göre, değerli arazisi ranta açıldı ve lüks konutlar yapılması için ihale ile bir şirkete verildi. 



AKP iktidarında İstanbul'da kamuya ait milyonlarca metrekare arazi ranta açılmış durumda. Özellikle polis ve askerlere ait şehir içinde kalmış lojman, eğitim merkezi, kışla gibi yapılar tek tek beton ile dolmuş durumda.

Bunların son örneği ise Türkiye'nin en değerli lokasyonlarından biri olan Beşiktaş - Şişli - Sarıyer hattının tam ortasında bulunan Seyrantepe Polis Lojmanları oldu.

sozcu.com.tr'de yer alan habere göre; Burada yer alan ve her biri 12 katlı olan ve yeşillikler içerisinde bulunan toplam 20 bloklu polis lojmanları önce TOKİ'ye devredildi. TOKİ, araziyi iştiraki Emlak Konut GYO'a satışını yaptı. Buna göre, Emlak Konut, proje inşa edilmesi için ihale düzenledi, ihaleyi DAP Yapı'nın iştiraki Eltes İnşaat kazandı. 

Seyrantepe deki polis lojmanları yeniden yapılacak! İhaleyi DAP Yapı nın iştiraki Eltes İnşaat kazandı

Öte yandan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne çok yakın mesafede bulunan alan toplam 51 bin 630 metrekare büyüklüğe sahip. 49 bin metrekaresi konut alanı, 2 bin 630 metrekaresi ticari alan olan arsada Yeni Levent adlı proje gerçekleştirildi.

Galatasaray'ın stadına komşu olan ve bölgenin en değerli arazileri arasında gösterilen parsellerde inşaat faaliyetleri devam ediyor. Bu bölgenin  bir zamanlar yeşillikler içerisinde yer alan alanın betonlara boğulduğu görülmektedir. Proje doğrultusunda yer alan 967 adet konut ile 52 adet ticari ünite olmak üzere toplam 1019 bağımsız bölüm inşa ediliyor. 

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi'nin kısmi geçici kabulü yapıldı!

Çin'de konut fiyatları tam 9 aydır düşüyor!

Tebernüş Kireçci sordu: Konut fiyatlarının düşeceği beklentisi var ama satışlar artıyor! Neden?

THY- Emlak Konut GYO Yenişehir Evleri'nde yeni imzalar: 3. Etap 5. Kısım ve 3. Etap 10. Kısım sözleşmeleri tamam!


Geri Dön