Kent Haberleri

Şezlong yasasına Otelciler Federasyonu'ndan destek

Yasa değişikliğine destek çıkan TÜROFED Başkanı Ahmet Barut, "Biz talan peşinde değiliz" dedi.

Bu yıl 27 milyon turisti ağırlamaya hazırlanan turzimciler 'şezlong yasası' olarak ifade edilen TCK'nın 154. maddesinin kendilerini hapisten kurtaracağını belirterek "Biz talan peşinde değiliz" dedi..

Kamuoyunda 'şezlong yasası' olarak bilinen TCK'nın 154. maddesinde yapılması planlanan değişiklikle, turizm alanlarında talan ve kaçağın gündeme geleceği yönündeki haberler turizmcileri rahatsız etti. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Ahmet Barut, "Bizim turizmciler olarak talebimiz sadece tesislerimizin önüne şezlong ve güneşlik koymakla ilgili ve sınırlıdır. Bunun dışında talan, kaçak yapılaşma gibi fırsatçılığa ait talepelr biza ait değil, bunun yanında değiliz olmayacağız" dedi.

Amacam da yargılanıyor

TÜROFED'in geleneksel basın toplantısında sezonu değerlendiren Ahmet Barut, AKP, CHP ve MHP'nin Antalya milletvekleri tarafından sahile şezlong koyan otelcileri hapis cezasından kurtarmak için verdikleri 154. maddeye destek verdiklerini söyledi. 100'lerce turizmcinin bu yüzden yargılandığını bazılarının cezaya çarptırıldığını dile getiren Barut, "Siz de yargılanıyor musunuz?" sorusuna, "Bizim gruptan amcam yargılanıyor. Ancak Güney'de turizm yapıp da yargılanmayan kimse yok. Üstelik bu sadece bizi değil, kıyıda restoranı olanı da ikinci konutu olanı da tehdit ediyor. Binlerce insan hapis cezası ile karşı karşıya 18 aydan 3 yıla kadar hapis cezası söz konusu" yanıtını verdi. Turizm sezonunun tam ortasına gelindiğini de dile getiren ve rakamların çok iyi olduğunu söyleyen Barut, bu yıl sonunda 27 milyon turisti ağırlamış olacaklarını da belirterek, "Önümüzdeki dönem için beklentimiz 30 milyon turist sayısına ulaşmak" dedi. Bu arada 26 Haziran 2008 taihinde 150 oda için müzik meslek birlikleri ile telif konusunda anlaşma sağladıklarını da anımsatan Barut, müzik meslek birliklerine yaklaşık 3 milyon dolar fon yarattık" değerlendirmesinde bulundu.

Elektrik paramız iade edilmiyor

Elektrik fiyatlarındaki artış nedeniyle sezonun çok iyi gitmesine rağmen bunun rakamlara yansımadığını dile getiren Barut, 3 yıldızlı bir otelin aylık elektrik masrafının yeni zamlarla 25 bin YTL arttığını söyledi. TÜROFED Yönetim Kurulu üyesi Seçim Aydın ise, yasaya göre Hazine'nin turizmcinin ödediği elektrik faturalarının yüzde 20'sini iade etmesi gerektiğini anımsatarak, "Turizmcinin 100 milyon dolarların üzerinde alacağı birikti, Hazine ödemiyor" dedi.

Sabah