Kent Haberleri

SGK, 14 bankayla emeklilere özel indirim ve ayrıcalıklar için protokol imzaladı!

SGK ve 14 banka emekliler için "indirim" sunma konusunda anlaşmaya vardı. İşbirliği protokolleri yapılan bankalar, tek tek açıklandı. İşte detaylar...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile 14 banka arasında emeklilere özel indirimler ve ayrıcalıklar sağlanacak protokolün tanıtımı gerçekleştirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, SGK'nin Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tanıtım programında önemli açıklamalarda bulundu. 

Ahmet Aydın, Türkiye Yüzyılı'nın emektarlarına müreffeh bir yaşam sürmeleri için kamu kuruluşları ve özel teşebbüslerle yapılan istişareler neticesinde iş birliği protokolü yaptıklarının altını çizdi.

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın, söz konusu açıklamasında bugün birçok alanda emekliler için indirim, kolaylık, avantaj, fırsatları oluşturduklarını belirtti. 

Aydın, "emekliler.gov.tr diye bir sitemizi de uygulamaya aldık. Oraya da giriş yapıldığında nerede, hangi firma tarafından emeklilerimize nasıl bir avantaj, nasıl bir fırsat, nasıl bir kolaylık sunduğunu görebileceksiniz" diye konuştu. 

Her ilde SGK merkezlerinde kurdukları emekli masasıyla emeklilere rehberlik yapıldığına dikkat çeken Aydın, "Bugün 81 şehrimizde 4 bin 123 firmayla indirim avantaj protokolü gerçekleştirilmiş" dedi. 

Emekli dijital kimlik kartları, TROY ve bankaların da emekli banka ve kredi kartları oluşturduklarına da vurgu yapan Aydın, bunlar üzerinden söz konusu fırsatları hayata geçirdiklerine dikkat çekti. 

SGK Başkanı Raci Kaya da "Emekliler Yılı" çerçevesinde sene  boyunca emeklilerin yaşam kalitesini artırmak, sağlıktan ulaşıma sosyal imkanlardan kültürel faaliyetlere kadar haklarını genişletmek için yapılabilecek faaliyetlerle ilgili Bakanlık ile eş güdüm içinde çalışma sürdürdüklerinin altını çizdi. Kaya, bankaların, emekliler için çok hızlı bir şekilde sürece dahil olduklarına ve özel indirim ve ayrıcalıklarla emeklilere bir katkı sağlamak için canı gönülden çalıştıklarına dikkat çekti. 

Bankalar adına konuşan Ziraat Bankası Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Sağlık ise emeklilerin finansal ihtiyaçları için en doğru çözümleri sağlamaya odaklandıklarını dile getirdi. 

Sağlık, konuya ilişkin açıklamasında "Orta Vadeli Program'da yer alan stratejiler kapsamında düzenleyici otoriteler, BKM ve bankacılık sektöründe milli kart şeması TROY'un ikinci çeyrekteki işlem hacmini önceki senenin aynı çeyreğine göre yüzde 1200 oranında yükselttik. Ülkemizde aynı dönemde toplam kartlı alışveriş hacim artışı yüzde 103 şeklinde gerçekleşmiştir. Güç birliği yaptığımızda belirlenen hedeflere ulaşabilme potansiyelimizi ifade etme açısından anlamlı bir gösterge olduğunu düşünüyorum" ifadelerine yer verdi. 

İşbirliği protokolleri yapılan bankalar şu şekilde sıralandı: 

"PTT Bank, Vakıfbank, Halkbank, Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Denizbank, Kuveyt Türk, Türkiye Finans Katılım, Garanti Bankası, ING Bank, Yapı Kredi, QNB Finansbank, Akbank ve TEB."

Ünlü gayrimenkul uzmanı açıkladı: Yabancı fonlar Türk borsasında Teknoloji ve inşaat hisseleri almaya başladı!

Afetzedelerin barınma ihtiyacı için 9 şehirde acele kamulaştırma yapılacak! 

Resmi Gazete'de yayımlandı! En düşük emekli maaşında değişiklik!