08 / 05 / 2024

SGK borç yapılandırma devam ediyor mu? SGK borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

SGK borç yapılandırma devam ediyor mu? SGK borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

SGK borç yapılandırma işleminin gündemdeki konulardan biridir. Vatandaşlar borç yapılandırmasının ne zaman sona ereceğini sorguluyor. Mayıs ayına girilmesi ile birlikte son başvuru tarihi ygittikçe aklaşıyor. İşte detaylar!



SGK BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

SGK yapılandırma başvurusu için uzun süredir beklenen süreç başladı. 31 Mayıs 2023 tarihine kadar bu son tarihte dahil olmak üzere SGK İl Müdürlüğü/Sosyal Güvenlik Merkezine başvuru yapabileceği gibi başvurular aynı zamanda elektronik ortamda da yani e-Devlet aracılığıyla da gerçekleştirilebilecek.

BORÇ YAPILANDIRMA YAPACAKLAR DİKKAT! SGK BORÇ YAPILANDIRMA NASIL YAPILIR?

4/A içerisinde çalıştırılan sigortalılardan kaynaklı sigorta primi, işsizlik sigortası primi ile birlikte sosyal güvenlik destek primi, idari para cezasından doğan prim borçları için e-Sigorta kanalıyla ya da posta yoluyla sosyal güvenlik il müdürlüklerine ya da sosyal güvenlik merkezlerine başvuruda bulunulabilir. Primini kendi ödeyen kişiler yani 4/A sigortalıları ise borç yapılandırması adına sosyal güvenlik il müdürlüklerine veyahut sosyal güvenlik merkezlerine başvurulabilecek. Ayrıca 4/C yani memur statüsünde çalıştırılan sigortalılardan kaynaklanan emeklilik keseneği ile beraber fiili hizmet süresi zammı borçları kapsamında e-Sigorta yolu ile Sigorta Primleri Genel Müdürlüğü’ne yapılandırma için başvuru da yapılabilir.

Daha önceki senelerde borç yapılandırmasından faydalanan kişiler isterlerse borçlarını tekrardan yapılandırabilecek. İsteğe bağlı sigortalılardan prim borcu olan vatandaşlar bu ay başvuru yapmaları durumunda Haziran 2022 yılından sonraki aylara ait olan prim borçlarını yapılandırabilirler.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön