01 / 05 / 2024

SGK uzmanından emekli maaşları ve bayram ikramiyesine zam müjdesi! Maaşlar ve ikramiyeler tam bu kadar olacak!

SGK uzmanından emekli maaşları ve bayram ikramiyesine zam müjdesi! Maaşlar ve ikramiyeler tam bu kadar olacak!

Emeklilerin seyyanen zam konusu kulislerde gündeme geliyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, tarih ve rakam açıkladı. İşte emeklilerin merakla araştırdığı seyyanen zam detayları...



Milyonlarca emekliye Ocak 2024'ten itibaren geçerli olacak şekilde yüzde 49.25 oranında zam yapıldı. Emekliler, zammın düşük kaldığını ileri sürerek seyyanen zam beklentisine girdi. Şimdi kulislerde de seyyanen zam haberleri gündeme geliyor. 

Bunların yanı sıra geçtiğimiz günlerde emekli bayram ikramiyesi de yüzde 50 artışla 3 bin TL olacak şekilde güncellendi. Bu şekilde emekliler 2024 Ramazan ve Kurban bayramlarımda toplam 6 bin TL ikramiye ödemesi alacak. 

Ekonomimcom'da yer alan habere göre; yüksek enflasyon sebebiyle milyonlarca emekli maaşlarında da artışa gidilmesini talep ediyor. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı bir yayında seçim öncesinde emekli maaşlarında seyyanen artış yapılabileceğinin altını çizdi. 

SGK uzmanından emekli maaşları ve bayram ikramiyesine zam müjdesi! Maaşlar ve ikramiyeler tam bu kadar olacak!

EMEKLİ MAAŞLARINA SEYYANEN ZAM KONUŞULUYOR

SGK Uzmanı Erdursun, yaptığı son dakika açıklamasında, ekonomi yönetiminin derinlemesine çalışmalar yaptığına dikkat çekerek, aldığı bir duyumu gündeme getirdi. 

Emekli maaşları için Mart'ta bir düzenleme yapılabileceğini ileri süren Erdursun, "Emekli aylıklarına 2 bin, 3 bin, 4 bin TL seyyanen artış gelebilir. Net bir bilgim yok ancak bu konuyla ilgili de aldığımız duyumlar çalışmanın olduğuna ilişkin" açıklamasında bulundu. 

Muhalefetin zamları gündemde tutmasının gerekli olduğunu dile getiren Erdursun, emeklilerin bayram ikramiyeleri ile ilgili de bir kulis bilgisini paylaştı.

SGK uzmanından emekli maaşları ve bayram ikramiyesine zam müjdesi! Maaşlar ve ikramiyeler tam bu kadar olacak!

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 5 BİN TL

SGK Uzmanı Erdursun, Şeref Oğuz’un kulis bilgisiyle benzer olarak emeklilerin bayram ikramiyesi ödemelerinin 5 bin Türk Lirası'na yükseltilebileceğini de gündeme getirdi. 

Seyyanen zam beklentisinin çok sıcak olduğuna, emekli maaşları konusunun kapanmadığına vurgu yapan Özgür Erdursun, "Bayram ikramiyelerini de 5 bin Türk Lirası olarak güncellenebilir" ifadelerini kullandı. 

YENİ EMEKLİLER BAYRAM İKRAMİYESİ ALACAK MI, İKRAMİYELER NE ZAMAN YATACAK? 

Yeni emekli olanların Ramazan Bayramı için ödenecek 3 bin TL'lik ikramiyeden faydalanabilmeleri için 31 Mart 2024 itibarıyla emeklilik dilekçesini vermiş olması gerekli. Dilekçesini bu tarihten sonra verenlere Ramazan Bayramı ikramiyesi yatmayacak. 

Emeklilerin Ramazan ve Kurban olmak üzere iki dini bayramda 3’er bin TL'lik ikramiye almasına ilişkin düzenleme 8. Yargı Paketi’nin içinde Meclis Adalet Komisyonu’nda kabul edildi. 

mekliye bayram ikramiyesinin ne zaman ödeneceği ile ilgili kesin tarih henüz açıklanmadı. Ramazan Bayramı bu yıl 10-11- 12 Nisan arasında olacağı için 9 Nisan öncesi ilk bayram ikramiyesinin hesaplara yatması gerekiyor. 

Kurban Bayramı ise 16-17-18- 19 Haziran'a denk geliyor. Bu durumda da Kurban Bayramı ikramiyesinin de 15 Haziran'dan önce ödenmesi gerekli. 

16 banka peş peşe duyurdu! 2 milyon TL'lik konut kredisinin geri ödemesi şaşırttı! 

Vakıfbank'tan 3 ay ertelemeli 100 bin TL ihtiyaç kredisi!

Emekli maaş promosyonlarında son dakika uyarısı: Bunu yapan yandı!


Geri Dön