Kent Haberleri

SGK uzmanından emeklilere kötü haber! Ocak 2025 zammını duyanlar karalar bağladı!

Temmuz zamlarından tatmin olmayan milyonlarca emekli şimdi merakla Ocak 2025 maaşlarını bekliyor. Peki yeni yılın Ocak ayında emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? 


Temmuz zamlarından tatmin olmayan milyonlarca emekli şimdi merakla Ocak 2025 maaşlarını bekliyor. Pek çok emekli ‘2025 Ocak’ta maaşlara ne kadar zam gelecek, Ocak ayında emekli maaşları ne kadar olacak, 2025 Ocak ayı emekli zammı belli oldu mu?’ gibi soruların yanıtlarını araştırıyor.

Emekli vatandaşlar adeta dört gözle Ocak 2025 zamlarını beklerken, SGK Uzmanı Ali Tezel’den de emeklilere kara haber geldi. 

Gazete Pencere’de yer alan habere göre SGK Uzmanı Ali Tezel, emeklilerin uzun zamandır merakla beklediği Ocak ayı zam oranlarını açıkladı. Ali Tezel tarafından yapılan söz konusu bu açıklama, milyonlarca emeklinin gelirine doğrudan etki edecek. Peki, bu zam oranı ne kadar? 


EMEKLİLERE YÜZDE 7 ZAM ŞOKU

SGK Uzmanı Ali Tezel konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada 2025 yılının Ocak ayında emeklilere yapılacak zammın yüzde 7 şeklinde  belirlendiğini duyurdu. Ali Tezel'in yaptığı bu açıklamalar, emekliler ve asgari ücretliler için yeni bir zam döneminin habercisi oldu. Söz konusu bu zamla beraber en düşük emekli maaşı 12 bin 500 Türk Lirası’ndan 13 bin 375 Türk Lirası’na çıkacak. Ali Tezel, ayrıca açıklamasında asgari ücretin de yüzde 10,5 oranında artarak 18 bin 787 TL’ye çıkacağını söyledi. 

TEMMUZ ZAMMI SONRASI YENİ BEKLENTİLER

Geçtiğimiz Temmuz’da SSK ve Bağ-Kur emeklileri yüzde 24,73, memur emeklileri de yüzde 19,31 oranında zam almıştı. Fakat söz konusu bu artışlar, pek çok emekli tarafından yeterli bulunmadı. Özellikle 8 bin 23 Türk Lirası’nın altında kök aylık alan emekliler, maaş artışından yararlanamadı.

OCAK AYINDA GÖZLER YENİ ZAMDA

Emekliler, 2025 yılının Ocak ayında yapılacak yeni zamla birlikte maaşlarının ne kadar artacağını daha şimdiden merakla bekliyor. Maaşlara gelecek bu yüzde 7’lik artış, emekliler için yeterli olacak mı, yoksa yeni tartışmalar mı yaratacak? Bu sorunun yanıtı Ocak ayında netleşecek.

 

Konut sektörünü bekleyen yeni tehlike! İslam Memiş özellikle kiracıları uyardı!

İki yıl işlenmeyen tarım arazilerinin kiraya verilmesini öngören yönetmeliğin iptali için dava açıldı!

Bankaların mevduat faizlerinde son durum! 500 bin TL'nin 32 günlük getirisi peş peşe açıklandı!