Ekonomi

SGK yardım tutarı açıklandı, başvuruya gerek yok direkt hesaplara yatırılacak!

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından düzenli olarak ödenen yardımlara ilişkin açıklama gerçekleştirildi. Yardımlar başvuruya gerek olmadan direkt hesaplara yatacak. Bu yardımlardan biri de Sosyal Güvenlik Kurumu yardımları

Türkiye'de ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik devlet tarafından çeşitli miktarlarda yardımlar uygulanıyor. Bu yardımlardan biri de Sosyal Güvenlik Kurumu yardımları. Milyonlarca vatandaşın beklediği bu yardımla ilgili resmi açıklama da geldi.

GERİ ÖDEMESİZ MADDİ DESTEK SAĞLANIYOR 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ihtiyaç sahibi olan sigortalılara ve onların yakınlarına geri ödemesiz maddi desteklerde bulunmaya devam ediyor. Kurum tarafından bir ödeme açıklaması daha yeni doğum yapmış kadınlar ve onların eşleri için geldi. Yardım paraları Temmuz ayında da verilmeye devam ediyor. Bu parayı almak için ise başvuru yapmaya gerek yok. Devlet parayı otomatik olarak ödüyor.
 

YENİ DOĞUM YAPMIŞ ANNELERE DE ÖDENİYOR

SGK, 2022 yılında da sigortalı yeni doğum yapmış anneye ödeme yapıldığını açıkladı. Emzirme Ödeneği adı verilen ödenekle birlikte doğum yapması halinde sigortalı kadına veya sigortalı olmayan karısının doğum yapması halinde sigortalı erkeğe para veriliyor

Diğer yandan, yapılan resmi açıklamaya göre hizmet akdine tabi ya da kendi adına ve hesabına yaptıkları çalışmalarından dolayı gelir veya aylık alan kadına ya da gelir veya aylık alan erkeğin sigortalı olmayan eşine emzirme parası veriliyor.
 

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

SGK tarafından yardım tutarına ilişkin şu açıklamalar yapıldı:

2019 yılı için emzirme ödeneği 180 lirayken bu tutar 2020 yılında 202 TL oldu. 2021 yılında 232 liraya çıkarken bu sene yardım tutarı 316 TL olarak belirlendi.